Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Sivas Valiliğinin yürütücüsü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu "SODES’le Engelleri Aşıyoruz" ve "SODES’le Geleceğe Taşınıyoruz" projelerinin kapanış toplantısı yapıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezindeki bir restoranda gerçekleştirilen kapanış toplantısına, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Harun Tan, Celal Karahan ve Ahmet Sevim ile şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, SODES Programı 2015 Teklif Çağrısı döneminde Sivas'ta kabul edilen 12 projeden 2'sinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanıp uygulandığını belirtti.

        Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Sivas Valiliğinin yürütücüsü, Milli Eğitim Müdürlüğünün ise yararlanıcısı olduğu "SODES’le Engelleri Aşıyoruz" ve "SODES’le Geleceğe Taşınıyoruz" projeleri hakkında bilgi veren Altınsoy, şunları kaydetti:

        "SODES’le Geleceğe Taşınıyoruz projemiz, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde uygulanmış olup bütçesi 219 bin liradır. Sosyal açıdan dezavantajlı bölgelerden seçilen okullarımızda satranç, masa tenisi, fitness, gitar, bağlama, halk oyunları ve bisiklet kursları düzenlenmiştir. Bu kurslar için gerekli ekipmanlar yine proje kapsamında tedarik edilmiştir. Kursları müteakip proje kapsamında Gürün, Divriği, Çanakkale ve il merkezi gezileri düzenlenmiştir. Kurslar, il içi ve il dışı geziler ve piknik faaliyetlerinden yaklaşık bin 800 öğrencimiz faydalanmıştır. SODES’le Engelleri Aşıyoruz projemiz ise il merkezimizde bulunan özel eğitim kurumlarına yönelik hazırlanmış ve uygulanmıştır. 111 bin lira bütçeli projemiz kapsamında, çeşitli kültürel faaliyetler ve kurslar düzenlenmiştir. Bu kurumlarda eğitim alan engelli öğrencilerimiz için, vurmalı çalgılar, hat, ebru ve seramik kursları düzenlenmiştir."

        Altınsoy, her iki projede emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler