Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen ve doğaya bırakılma durumu olmayan 50 yabani hayvan, hayatlarının sonuna kadar burada kalacak.

        Burdur Valisi Şerif Yılmaz, merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarında bulunan Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

        Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Öztürk Sarıca'dan merkez hakkında bilgi alan Yılmaz, daha sonra tedavi edilen yabani hayvanları inceledi. Vali Yılmaz, tedavisi tamamlanan yabani hayvanları da Sarıca ile birlikte doğaya bıraktı.

        Şerif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezdeki hayvanların büyük çoğunluğunun yanlış avlanmadan yaralandığını söyledi.

        Buradaki tedavinin ardından hayvanların doğaya salındığını ifade eden Yılmaz, "Buradan avcılara da bir mesaj vermek istiyorum, ben kendim de bir avcıyım. Avlanacak olan hayvanlar belli, avlanma zamanları da belli, avlanma limitleri de belli. Avcılarımız avlanma şartları dahilinde avlansınlar ama doğaya zarar vermesinler. Bugün avlanması yasak olan hayvanların ne hale geldiğini gördük." dedi.

        Doğayı en fazla koruması gerekenlerin avcılar olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, "Arkadaşlarımızın uzun süre tedavi ettikleri var, tedavi edilip doğaya salınamayacak olanlar da var. Doğal ortamlarını bozmamamız gerekiyor, doğal yaşamı bozmayalım, bozduğumuz takdirde yarın avlanacak hayvan da bulamayız." diye konuştu.

        Şu anda av sezonunda olunduğunu anımsatan Yılmaz, kurallara uymayanlara gerekli yasal işlemleri yapmaktan çekinmeyeceklerini de kaydetti.

        Öztürk Sarıca da avcıların avlanırken dikkati olmalarını istedi.

        Gerçek avcıların doğaya zarar vermeyeceğini bildiklerini dile getiren Sarıca, bu şekilde doğanın korunacağını söyledi.

        Son olarak 7 şahin, 1 leylek ve 2 pelikanın doğaya salındığını anlatan Öztürk Sarıca, "Doğal hayata kazandıramadığımız en azından 50 yaban hayvanı rehabilitasyon merkezinde yaşamaya çalışıyor. Onları tekrar doğaya kazandırma şansımız olmadığı için hayatlarının sonuna kadar biz bakmaya devam edeceğiz. Tabii ki bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir şey. Doğadaki bir zinciri kırdığınızda, birçok zincirin yok olduğunu görüyorsunuz. Avcılığın kurallara uygun bir şekilde yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler