Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü Mehmet Kemal Firik'e ziyarette bulundu.

        Durmuşoğlu, Bölge Müdürü Firik ve ajans çalışanları tarafından karşılandı.

        Ziyaretinde Osmaniye'ye yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Durmuşoğlu, kente yapılacak 400 yataklı hastanenin yatak sayısının 600'e çıkartılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

        Durmuşoğlu, yapılacak hastane ve bölgenin gelişimi için gerekli olan projelerin hayata geçirilmesi konusunda şu bilgileri paylaştı:

        "Kalkınma Bakanlığınca hastanenin yapımı için ödenek ayrılmış durumda. Osmaniye'nin 50 yıllık sağlık sorununun çözümü için yatak sayısının arttırılması gerekli. Şu anda Osmaniye'nin bir potansiyeli var. Adana-Osmaniye arası hızlı tren ihalesi de yapıldı. Hızlı tren projesinin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Adana ve ilçeleri Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan ile Osmaniye ve ilçesi Kadirli arasında yük ve yolcu tren seferlerinin düzenlenmesi için Adana milletvekillerimizle Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüyle görüşmemiz oldu. Kadirli OSB'de ihracata yönelik çalışan işletmeler var. İlçemizle il merkezi arası yapılması planlanan tren yolu 35 kilometre. Bunun etüdünü yaptırdık, proje çalışmaları da başlayacak. Bunlar hayata geçirilirse bölgemize büyük katkı sağlayacak. Endüstriyel tarıma geçmemiz ise doğru olacaktır. Örnek olarak ilimizde yetiştirilen yer fıstığında ürün çeşitlendirmesi yapıp, ihracatını gerçekleştirmemiz lazım. Buna yönelik çalışmalar yapılıyor. Osmaniye havalimanı konusunda da talebimiz var. Bunun için yer ayrılmış durumda. Havalimanı, geleceğe yönelik bir prestij projesi olarak hayalimiz. Bu proje hayata geçirilirse Osmaniye havzasında yaklaşık 1 milyon insana hizmet edecek bir havalimanı olacak."

        Kentteki Organize Sanayi Bölgesinin tam doluluk oranına ulaştığını ifade eden Durmuşoğlu, ikincisinin kurulması için Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerinin olduğunu aktardı.

        - Gümrük Müdürlüğü kurulacak

        Durmuşoğlu, Osmaniye'de gümrük işlemlerinin yapılamadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

        "Gümrük işlemleri için Hatay'a ya da Adana'ya gitmeniz gerekiyor. Gümrük işlemlerinin yapılabilmesi için kentimize Gümrük Müdürlüğü kurulacak. Yıllık 9 milyon dolar ticaret hacmimiz var. Sadece, Türk-Japon ortaklığı olan Tosyalı-Toyo işbirliğiyle yapılan fabrikanın yıllık yaklaşık 1 milyar dolar ticaret hacmi olacak. Yaklaşık 2 milyar dolar ticaret hacmi olan bir yerde ithalat ve ihracat işlemlerinin yerinde yapılması lazım. Gümrük Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili son aşamaya geldik. İnşallah bu ay içerisinde Gümrük Müdürlüğümüz kurulacak."

        Dünyanın en büyük tarihi açık hava müzesinin Kadirli ilçesinde olduğunu aktaran Durmuşoğlu, bölgenin tanıtıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

        Durmuşoğlu, kentin tarihi, turistik, sosyal ve ekonomik diğer potansiyellerinin harekete geçirilmesi konusundaki çaba ve beklentilerini aktararak, şunları söyledi:

        "İlçemizdeki 'Çukurovanın Ayasofyası' olarak geçen Ala Cami'nin de tanıtılması gerekiyor. 2004 yılında caminin restorasyon çalışmaları başlatıldı. Ancak oranın cazibe merkezi haline getirilmesi lazım. İlçede yaşayan 90 bin kişinin nefes alabileceği bir mesire alanı yok. Piknik yapılabilecek bir alanın çalışmasını yapıyoruz. Bölgemizin ihtiyaçlarını tespit ettik. Osmaniye'yi hak ettiği yere getireceğiz. İlçe konumuna değil kent konumuna gelmemiz lazım. Açık hava müzesi, ilimizi öne çıkartacak bir değere sahip. Osmaniye-Kadirli Savrun Barajı Sulama Projesiyle de tarlalar yağmurlama-damlama sistemiyle sulanacak. Bu şekilde hem maliyet düşecek hem de verimlilik artacak. Ayrıca taşkın önleme yapacağız."

        Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Kemal Firik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Firik, kentin tanıtımına her zaman olduğu gibi destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

        Durmuşoğlu'na Anadolu Ajansının her yıl hazırladığı görsel destekli almanak ve FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabını hediye etti.

        Ziyaret sonunda Durmuşoğlu, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen ayın fotoğrafları oylamasında Osmaniye'de çekilen yer fıstığı fotoğrafına oy verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler