Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - TFF. 1. Lig'de sahasında Ümraniyespor'u 2-1 yenen lider Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, karşılaşmada futbolcuların inanılmaz bir mücadele verdiğini söyledi.

        Buz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Ümraniyespor ile çok önemli bir müsabaka oynadıklarını, karşılaşmaya iyi başladıklarını ifade etti.

        Maçın ilk yarısı golü atıp öne geçtiklerini aktaran Buz, "Öne geçtikten sonra çok basit bir gol yedik, durum 1-1'e geldi. Toparlandık, ikinci yarıya çıktık. Kanattan iyi geldik ve golü bulduk. Dialiba da sekizinci golünü attı. 2-1 öne geçtik. Akabinde fırsatlarımız vardı. Daha farklı olabilirdi. Çünkü rakip ister istemez açıldı. Açtıktan sonra da fırsatlarımız oldu, bunları daha iyi değerlendirmemiz gerekiyordu. Daha rahat bir maç olabilirdi. Futbolcu kardeşlerim inanılmaz bir mücadele verdi. Futbolcularıma da maç sonrası 'gidip kendinizi alkışlayın' dedim. Hakikaten önemli bir süreç, üzerine koyarak, onuncu maçımızda 25 puan yaptık. Şimdi önümüzde önemli maçlar var." diye konuştu.

        Buz, şehrin daha çok havaya girmesi gerektiğini dile getirerek, Malatyalılardan takımı daha çok sahiplenmelerini beklediğini kaydetti. Buz, "Malatya'da bir tane takımımız var. Bu takım hepimizin. Kale arkasında bir tane seyirci yok. Üzülüyorum tabi. Bu kadar güzel bir şehir marka değerini yükseltebilir. Bu şehir bunu yakaladı. Bu şehrin daha çok havaya girmesi gerekiyor. Buna ihtiyacımız var. Çok çalışıyoruz ama itici bir güce ihtiyacımız var. İstemiyor musunuz çıkmayı? Ben bunu anlamıyorum. Desteğe ihtiyacımız var. Süper Lig şansı yakaladık, havaya girmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

        - Ümraniyespor cephesi

        Ümraniyespor'un teknik direktörü Erkan Sözeri ise bulundukları konum itibarıyla çok mücadele ettiklerini söyledi.

        Lider Yeni Malatyaspor karşında da iyi mücadele ettiklerini aktaran Sözeri, şöyle devam etti:

        "Maçın genelinde çok pozisyon vermedik ama yediğimiz iki gole bakıldığında basit gol yeme hastalığımız devam ediyor. Taç atarken gol yedik, korner atarken dönüşte gol yedik. Sonuçta bunları çok çalışarak çözmemiz lazım. İyi oynadık, iyi mücadele ettik. Bazen pozisyonlar da bulduk ama maalesef değerlendiremedik. Malatyaspor da camiasıyla, yönetimiyle, teknik kadrosuyla, futbolcusuyla iyi bir hava yakalamış. Bunu da devam ettiriyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler