Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırıları nedeniyle hasar gören enerji nakil hatları yenileniyor.

        İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, terör örgütünün neden olduğu tahribatın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

        Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğü ile yüklenici firma ekipleri, çatışmaların yoğun yaşandığı Cumhuriyet, Güngör, Eski Kışla, Mezarlık, Orman ve Dize mahallelerindekiler başta olmak üzere tüm elektrik şebekesini yeniliyor.

        İş makineleriyle eski elektrik direklerinin yerine yenilerini dikerek daha güçlü kablolar yerleştiren ekipler, arızalara zamanında ve kısa sürede müdahale edebilmek için kesici ölçü kabini kurdu.

        Çalışmaları yerinde inceleyen VEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasar gören mahallelerde şebeke bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

        Tespit ettikleri onarıma ihtiyaç duyulan kısımların yüzde 80'ninin tamamlandığını, ana hatların çekildiğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

        "Şu anda son kesici ölçü kabinimizin montajı yapılmakta. Hem yer altı olan kısımlarda hem de hava hatlarında özverili çalışmalar sürdürülüyor. Yaşamın olduğu yerlere ağırlık veriyoruz. Hava şartları düzgün giderse ayın sonuna kadar Yüksekova'da enerjisiz hiçbir yer bırakmayacağız. Operasyonların ardından 77 trafomuz enerjisiz kalmıştı. Şu an itibarıyla enerji vermediğimiz 10 trafomuz kaldı. 67 trafomuzda enerji sorunu giderildi."

        - "Çalışmalar 70 kişilik ekip tarafından yapılıyor"

        Özdemir, çalışmaların VEDAŞ ve yüklenici firmadan yaklaşık 70 kişilik ekip tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.

        Ana hatları bitirmeden bölük pörçük enerji vermek istemediklerini belirten Özdemir, "Halkımızdan biraz daha sabır ve sağduyu bekliyoruz. Yüksekova'da yaklaşık bin 500 direk diktik. 10 kesici ölçü kabini kurduk. Cezaevi Kavşağı, Şemdinli Yolu ve Kuruköy girişinde üç dağıtım merkezinin inşası yapılıyor. Şartname ve esasına uygun çalışmalar yürütülüyor." dedi.

        Özdemir, vatandaşlardan usulsüz enerji kullanımını bırakmalarını istedi. Aksi takdirde kaliteli enerji sunmalarının imkansız olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

        "Şu an 154 enerji nakil hattının iletkenleri çekiliyor. Elimizde olmayan sebeplerden enerji kesintileri olabiliyor. Yönetim Kurulu Başkanımız Kazım Türker ve Genel Müdürümüz, bütün güçleriyle buraların bir an evvel inşa edilmesine destek sunuyor. VEDAŞ'ın 15-20 milyonluk bir yatırımı iki ay zarfında gerçekleştirmesini, halkımızın takdirine bırakıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler