Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da yapılan denetimlerde kriterlere uymadığı belirlenen 480 ton kömür il dışına çıkartıldı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünün, hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla denetim çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

        Kentte tüketilebilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarının tespiti amacıyla denetimler yapıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla kömür kamyonları, kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürle ısınan apartmanlarda denetimlerini sıkılaştırdı. Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alınırken, gezici ekipler de katı yakıt satış noktalarını denetliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının verdiği bilgilere göre, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesine 2016 yılı içerisinde giriş yapan 552 adet kömür kamyonu denetime tabi tutuldu ve yaklaşık 15 bin ton kömür denetimden geçirildi."

        - 480 ton kömür il dışına çıkartıldı

        Denetim işleminde kamyonlardan kömür numuneleri alındı ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş olan Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuarı tarafından analize tabi tutulduğu vurgulandı.

        Analize tabi tutulan kömür kamyonlarında 480 ton kömür İl Mahalli Çevre Kurulu kararlarında belirtilen kriterleri sağlamadığı için il dışına çıkarıldığı aktarılan açıklamada, ayrıca kömür taşıyan araçlar üzerinde yapılan denetim faaliyetleri sonrasında 534 kömür kamyonuna Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi verildiği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler