Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan güvenlik korucusu Mehmet Koçdağı (28) için tören düzenlendi.

        Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden alınan şehit Koçdağı'n Türk bayrağına sarılı cenazesi, Genç Merkez Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Kaymakamlık önünde düzenlenen törende, katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişi okunarak dua edildi.

        Törene katılan şehit yakınları tabuta sarılarak Zazaca ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Nazmiye Koçdağı, oğlunun tabutuna sarılarak Zazaca, "Evimiz yıkıldı, kapımız kapandı." diye ağıt yaktı. Baygınlık geçiren gözü yaşlı şehit annesi, görevli kadın memurlar tarafından teskin edildi.

        Kaymakam Abdullah Köklü, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

        Köklü, şunları kaydetti:

        "Bu vatan için canını esirgemeyen şehidimiz için Allah'tan rahmet, geride kalan kederli ailesine ve milletimize metanet ve sabır diliyorum. Şehitlerimizin ve şehidimizin kanı yerde kalmayacak, terörle mücadele kararlılıkla ve ilk günkü azimle devam edecektir."

        Şehidin naaşı, okunan duanın ardından Çukurtepe Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugayı Komutanı Piyade Binbaşı Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, diğer yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler