Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Darıca ilçesinde Mustafa Kemal İlkokulu tarafından başlatılan "Durağın Sesi" projesi kapsamında, insanların durakta araç beklerken bir şeyler öğrenmesini sağlamak amacıyla okul durağına psikolojik, eğitim ve rehberlik bilgilerinin yer aldığı afişler asıldı.

        Okul Müdürü Suat Yapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk olan projenin önce tüm Darıca’da daha sonra da tüm yurt genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

        Yapıcı, bu projenini asıl amacının insanların durakta araç beklerken bir şeyler öğrenmesini sağlamak olduğunu bildirdi.

        Durakta otobüs bekleyen vatandaşların cep telefonu ile ilgilenmesi yerine ya da otobüs gelene kadar can sıkıntısı çekmemesi için panolardaki bilgileri okumasının hedeflendiğini aktaran Yapıcı, şunları kaydetti:

        "Sosyal projelerimiz arasında benzer bir örneği olmayan bu çalışmamızda durak panolarına her hafta farklı bir bilgilendirme asacağız. Bu hafta vatan sevgisi üzerine bir pano hazırladık. Malum ülkemiz bir 15 Temmuz sürecinin sınavından geçti. Bu konuya ilişkin bilgilerden oluşturduğumuz panomuzda ayrıca karikatürler, fıkralar, espriler de var. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlarımız, bu bilgileri okuyabilir esprilerle eğlenebilirler. Otobüsü kaçırsalar kaçırdıklarına üzülmeyecek bir proje olduğunu düşünüyoruz. Diğer okullarımız da kendi okul duraklarına bu çalışmayı yapabilirler. Zamanla tüm duraklarımız öğrencilerimizin çalışmaları ile donatılabilir. Duraklarda asılı reklam çalışmalarından daha çok bu bilgilerin insanlara ulaşması çok önemli. Okul sadece dört duvar arasında bir mekan değil. Caddeye, mahallesine, sokağına da hitap edebilmelidir. Biz, ilçemizin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi'nin en yoğun durağında bu çalışmayı hayata geçirerek duraklara ve caddelere hitap etmeyi hayata geçirdik."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler