Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Osmanlı'ya 92 yıl başkentliğinin bakiyesini geleceğe gururla taşıyan Edirne'de sonbahar, doğanın sunduğu renk cümbüşüyle bir başka güzellikte yaşanıyor.

        Meriç'in nazlı nazlı getirdiği Balkan havasını solumak için kente gelen turistler kuş cıvıltıları arasında mesire yerlerinde doğanın sunduğu güzelliklerin keyfine varıyor.

        Balkan soğuğu, zemheri ayazı gelmeden "pastırma yazının" ılık havasının keyfini çıkaran Edirneliler, sarı ve kahverenginin onlarca tonunun birbirine karıştığı kentte bir tablo gibi duran tarihi mirasları seyre dalarak ruhlarını dinlendiriyor.

        Güzellikleri görmek isteyenler, kıvrım kıvrım akarak gelen Meriç Nehri'nde bir gerdanlık gibi duran yüz yıllık Tarihi Meriç Köprüsü'nden geçerek, sağını solunu örten ağaçlar arasında, kimi otantik Karaağaç Mahallesi'ne giderek oradaki kahvehanelerde çayını yudumluyor ya da kent ormanında stresten, gürültüden, şehir hayatından uzak bir gün geçiriyor.

        Dökülen yapraklar her ne kadar kara kışın habercisi olsa da hazan yapraklarının renk uyumu insanı büyülemeye yetiyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler