Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Akşehir ve Yalıhüyük ilçelerinde, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

        Akşehir'de, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunumuyla başladı.

        Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak gönderdeki bayrak yarıya indirildi.

        Akşehir Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, Akşehir Bahçelievler Ortaokulu Müdürü Mehmet Akça tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

        Atatürk'ün hayatı konulu video gösteriminin ardından Akşehir Bahçelievler Ortaokulu öğrencileri tarafından Atatürk'le ilgili şiirler okundu. Program yapılan Atatürk oratoryosunun ardından okul öğrencilerinden oluşan koronun Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylemesiyle sona erdi.

        Programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Vekili Topçu Binbaşı Hakan Uluçınar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        - Yalıhüyük

        Hükümet Konağı önünde yapılan anma töreni, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

        Saat 09.05'te sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Yalıhüyük Anadolu Lisesi Konferans Salonun'da devam eden programda, öğrenciler Atatürk konulu şiirler okudu.

        Törene, Kaymakam Ali Polat, Belediye Başkanı Hasan Koçer, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler