Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesinde "Ceketine Sahip Çık Semineri ve Uygulamalı Türk Mutfağı Eğitimi" adlı etkinlik yapıldı.

        Banaz Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ile Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği (UŞAPADER) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte ilk olarak Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde seminer düzenlendi.

        Açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite olarak bölgesel kalkınmaya ve kültürel birikimlere önem verdiklerini ifade etti. Uşak'ın yemek kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen rektör Çelik, " Yemek kültürü, mutfak kültürü de şehirleri tanıtan önemli unsurlar. Üniversiteler yeni trend içindeler. Artık bölgesel kalkınmaya odaklanan bir yapılanma yaşıyoruz. Uzun vadeli hedeflerden çok, kısa ve orta vadeli hedefler doğrultusunda gelişmeye, zenginleşmeye ve kalkınmaya somut katkılar sunmamız gerekiyor. Bu bize, üniversitelere verilmiş bir görev, misyondur." dedi.

        Uşak Üniversitesi ile ilgili bilgi veren rektör Çelik, şunları kaydetti:

        "Biz artık Süper Ligde mücadele veren bir üniversiteyiz. ÖSYM istatistiklerine göre en çok tercih edilen ilk 20 üniversite arasındayız. Devlet Üniversiteleri Sıralamasında (DÜS 2016) Eğitim Fakültemiz birinci, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz 11., Fen Edebiyat Fakültemiz 12., Mühendislik fakültemiz 16. oldu. Türkiye Üniversite Memnuniyeti Araştırmasına (TÜMA 2016) göre yeni kurulan üniversiteler arasında ilk 10 üniversite arasındayız. Yani üst düzey öğrenci memnuniyeti sağlamışız. Uluslararası öğrenci tercihlerine bakıldığında ise ilk 7 üniversite içindeyiz. Uluslararası öğrenci tercihlerine bakıldığında ise ilk 7 üniversite içindeyiz. Kalite ve nitelik olarak top yekun tüm alanlarda yükselişteyiz."

        Konuşmaların ardından seminer, katılımcıların Türk mutfağı ve yöresel lezzetlerle ilgili yaptıkları sunumların ardından son buldu.

        Seminer sonrası Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği (ANPADER) Başkanı Mahmut Dolmacı uygulamalı eğitim verdi. Eğitimde baklava, kadayıf ve kaymaklı katmer yapan Dolmacı, katılımcıların sorularını yanıtladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler