Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorgun Müftülüğünce ilçe merkezinde görev yapan imam hatip ve müezzinlere yönelik etkili hutbe sunumu konusunda hizmet içi eğitim verildi.

        Müftülük Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve 4 gün süren eğitimle ilgili açıklama yapan Sorgun Müftüsü İsa Yaykın, toplumu dini konularda aydınlatmanın en önemli yollarından birinin hutbelerin muhatap kitleye etkin ulaştırılması olduğunu söyledi.

        Yaykın, imam hatip ve müezzinlere yönelik hizmet içi eğitim programları çerçevesinde verilen seminerin faydalı olduğunu ifade ederek, "Seminerde, irşat yöntemi olarak hutbe ve hatiplik, hutbe adabı, hatibin temel nitelikleri, ses ve nefes kullanımı, Türkçe'yi kullanma ve güzel konuşma becerisi, hutbe sunumunda yapılan hatalar ve hutbe ile ilgili fıkıh konularında sunum yapıldı, bilgi verildi." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler