Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Züleyha isminin anlamı nedir? Züleyha ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Züleyha isminin analizi

        Kız çocuklarına sıklıkla verilen bir isim olan Züleyha, olumlu ve kulağa hoş gelen anlamının yanı sıra kulakta bıraktığı güzel tınısıyla da beğeni toplar. Arapça kökenli bir isim olan Züleyha isminin doğal güzellikleri simgelediği bilinen bilgiler arasındadır. Bu noktada birçok ebeveynin aklına “Züleyha Kur’an’da geçiyor mu?” sorusu gelir. Bu sorunun cevabı ve diğer tüm detaylar için yazının devamını okuyabilirsiniz…

        ZÜLEYHA İSMİNİN ANLAMI

        Züleyha isminin anlamı birçok kaynakta “Su Perisi” olarak geçer. Güzellik ve saflık gibi anlamları da ifade eden bu kelime, “doğal özellikleri simgeleyen kadın olarak” da nitelendirilebilir.

        ZÜLEYHA ADININ ÖZELLİKLERİ

        Züleyha ismine sahip kişilerin özellikleri de ebeveynlerin merak konusudur. Liderlik vasfını üzerinde taşıyan bu kişilerin karakter özelliklerinin başında okumak ve öğrenmekten keyif almak gelir. Bu isme sahip olan kadınların diğer insanlarla başarılı ilişkilere sahip olduğu, eğlenmekten keyif aldığı ve cesur olduğu görülmüştür. Hayal gücü kuvvetli olan ve yaratıcı vasıflara sahip olan bu insanların bazı dönemlerde parayı yönetmeye düşkün olmaları, hırslı yapıya sahip olmalarına ve çevreleri tarafından negatif tepkiye yol açmalarına neden olabilir.

        ZÜLEYHA KUR’AN’DA GEÇİYOR MU?

        Arama motorları üzerinde en fazla sorgulatılan konuların başında “Züleyha Kur’an’da geçiyor mu?” sorusu gelir. Arapça kökenli olan bu isim, Kur’an-ı Kerim üzerinde doğrudan geçmez. Ancak birçok kişinin de bildiği gibi bu isim, Yusuf Kıssası’nda baştan sona Yusuf (a.s.) ile birlikte geçer. Kur’an-ı Kerim’deki Yusuf ve Züleyha’nın hikâyesi, birçok kişi tarafından bilinen önemli ve güzel bir hikâyedir. Tam da bu noktada bu ismin çocuklara verilmesinde dinen herhangi bir sakınca bulunmamıştır.

        ZÜLEYHA ADININ ÖZELLİKLERİ NELER?

        Bu isme sahip olan kişilerin iyilik yapmaktan hoşlanan ve fedakâr kişiler olduğu bilinenler arasındadır. Hz. Yusuf Kıssası’ndan hareketle bu isme sahip insanların tutkulu, gizemli, çekici ve hırslı olduğu da ifade edilebilir. Paylaşımcı, sahiplenen, rahatına düşkün ve kararsız gibi özellikler de bu ismi çağrıştırabilir. Saflıkla birlikte güzelliği de sembolize eden bir isim olan Züleyha adına sahip olan kişilerin olası fiziksel özellikleri arasında yüz hatlarının belirgin olması ve uzun saçlarının olması öne çıkar.

        Samimiyet, dürüstlük, eğlence ve cesaret gibi kavramları barındıran bu isim, son derece sosyal ve dışavurumcu kişilerin ismidir. Hayattan zevk almayı bilen, hayal gücü kuvvetli, sosyal, yaratıcı ve neşeli olan bu kişilerin iyimser özelliklere sahip olması da öne çıkar. Sanatsal özelliklere sahip olan Züleyha isimli kişilerin zaman zaman kariyer odaklı olduğu da görülmüştür.

        ZÜLEYHA İSMİNİN ANALİZİ NEDİR?

        Yanıtı merak edilen bir diğer soru ise “Züleyha isminin analizi nedir?” sorusudur. İşte bu sorunun cevabı;

        • Z: Bu harfle başlayan isimlerde azimli, bereketli başarılı ve adalet duygusu gelişmişlikten bahsedilebilir. İsminin başında Z harfi olan kişilerin ilham yetenekleri oldukça güçlüdür ve gelecekle ilgili yüksek planları olabilir.
        • Ü: Refah ve istikrarı sembolize eden Ü harfi, bilhassa ismin ilk hecesinde yer aldığında bu ismi taşıyan kişilerin eşyalarının ve mallarının şık olmasını arzuladığını öne çıkarır.
        • L: İsmin ikinci hecesinde konumlanan L harfi, bu kişilerin, bağlanma duygusu yüksek olan, sevmeyi ve sevilmeyi isteyen kişiler olduğunu öne çıkarır.
        • E: Pratik ve yardımsever kişilerin harfi olan E; dinamik, eğlenceli ve hızlı öğrenen kişileri ifade eder. Hayatın getirdiği yeniliklere karşı açık olan bu insanlar için bilimsellik ön planda olabilir.
        • Y: Negatif karakteristik özelliklere sahip olan bu kişilerde kendilerini başarılı kılacak özellikler de yer alır.
        • H: Söz konusu harf, maddi ve manevi dünya arasındaki bağlantıyı sembolize eder. Bolluk, bereket ve yetenek gibi kavramlar söz konusudur.
        • A: Numerolojideki 1 rakamıyla aynı özellikleri taşıyan bu harf, liderlik vasıflarını öne çıkarır.
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ