Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Bisiklete nötralize olmayın
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Adımız SPOR YAZARI da ağırlığımız futbol. Diğer dalları, branşlaşan meslektaşlarımız dışında, bilgiyle değil ilgiyle takip ediyoruz. Bisiklet onlardan... 5-6 yıldır Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda en az 1-2 etap var olmaya gayret ediyorum. 59.su yapılan turun bu yıl da Antalya’daki etap başlangıcına tanıklık ettim.

        HTSPOR.COM’da hafta boyu tüm gelişmeleri izlediniz. Hatta dün itibariyle hayatımıza NÖTRALİZE kelimesi girdi. 105.4 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı hava muhalefeti ve yağan yağmurun parkuru kayganlaştırması nedeniyle koşulamadı. Bisikletçiler (Nötrölize) yarış dışı olarak İstanbul'da tur atıp etabı tamamladılar.

        Yarışın Genel Ferdi Şampiyonu, Yeşil Mayo, Kırmızı Mayo ve Beyaz Mayo sahipleri cumartesi günkü sonuçlar geçerli olmak üzere tescil edildi. Etapları, kazananları, mayo sahiplerini, takımları falan tekrar etmek yerine bir EMEK MİMARİSİ’ni anlatmak isterim.

        Basın kabininde kahve veren kardeşimizden, yol boyu güvenlik bariyeri döşeyene…

        Bisikletleri şehirler arasında taşıyandan, basın bülteni yazan genç halkla ilişkilercilere…

        Yol güvenliğini sağlayan jandarmadan, pedalı tamir eden emekçiye…

        Dron kullanan kameramandan, federasyon başkanına…

        Soruşturdum TAKIMLARLA BİRLİKTE 1100 kişinin bilfiil emeği var. Her etapta 2.000’e yakın emniyet ve jandarma görevlisi… Ayrıca Sağlık Bakanlığı personeli…

        Bu emeğin ürettiği kıymet ise sadece sportif değil. Dünyanın önemli bir spor organizasyonunu yapmak TÜRKİYE İÇİN ARTIK HABER DEĞERİ TAŞIMIYOR. Biz OLİMPİYAT da yaparız. Buradaki temel mesele organizasyonun tanıtım açısından ürettiği KATMA DEĞER.

        Dünya örneklerinde olduğu gibi televizyon üzerinden milyonlarca dolarlık ülke tanıtımı…

        Antalya Valisi sayın Hulusi Şahin ile yaptığımız röportajda da belirttiğimiz üzere bu işin ardına devleti, Cumhurbaşkanlığını koymadan böyle bir performans geliştiremezsiniz.

        16 yıldızlı logonun orada olması işleri hem pratikleştiriyor, hem de prestiji güçlendiriyor. Verdiği güven hissi de cabası…

        Sırada 60.sı var! Bisiklet Federasyonu başkanı Sayın Emin Müftüoğlu önderliğinde bu sporun ülkede alacağı çok yol var. Ulusal bazda büyürken uluslararası anlamda da çok güçleneceğiz.

        Bisikleti sadece spor değil bir yaşam biçimi haline getirirsek, sokaktaki sağlık kalitesi de artacaktır.

        Emeği geçenlere hürmetlerle…