Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Arda Güler'li Real Madrid, La Liga'da 36. kez şampiyon! - Futbol Haberleri
        1

        İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 34. haftasında lider Real Madrid sahasında oynadığı maçta Cadiz'i 3-0 mağlup ederken, en yakın rakibi Barcelona'nın da puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

        2

        Real Madrid'de ilk yılını geçiren ve sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlıkların ardından toparlanarak forma almaya başlayan milli futbolcu Arda Güler, ilk defa Santiago Bernabeu Stadı'nda taraftarının karşısına ilk 11'de sahaya çıktı.

        3

        Geçen hafta ligdeki Real Sociedad maçından sonra ikinci kez ilk 11'de oynayan Arda, 66. dakikada yerini Jude Bellingham'a bıraktı.

        4

        Sahada kaldığı sürede ilk yarıda rakibine attığı çalım ve rakip ceza sahası önünde Modric'e verdiği topuk pasıyla Bernabeu'yu dolduran 72 bin 654 Real Madridli taraftardan alkış alan 19 yaşındaki Arda'nın takım arkadaşlarından az pas aldığı görüldü.

        5

        Teknik direktör Carlo Ancelotti, son oynadıkları Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Bayern Münih maçına göre ilk 11'deki 10 futbolcusunu değiştirirken, sadece defans oyuncusu Nacho yerini korudu.

        6

        Real Madrid'de en büyük yenilik yaklaşık 9 ay süren sakatlıktan çıkan Belçikalı kaleci Thibaut Courtois'nın ilk 11'de yer alması oldu.

        7

        İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada eflatun-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Brahim Diaz (Dk. 51), Bellingham (Dk. 68) ve uzatmalarda Joselu (Dk. 90+3) kaydetti.

        8

        36. KEZ ŞAMPİYON!

        Puanını 87'ye çıkartan Real Madrid, en yakın takipçisi Barcelona'nın Girona'ya 4-2 mağlup olmasıyla bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

        9

        La Liga’da 1 yıl aranın ardından şampiyonluk ipini göğüsleyen Real, son 5 sezonda 3. şampiyonluğunu elde etti. Bu sezon tarihindeki 36. şampiyonluğa ulaşan Real Madrid, bu alanda açık ara zirvede yer alırken, Barcelona’nın 27, Atletico Madrid’in 11 şampiyonluğu bulunuyor.

        10

        ARDA İLK SEZONUNDA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

        Sezon başında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan milli futbolcu Arda Güler, eflatun-beyazlılardaki ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı.

        11

        ANCELOTTI'DEN ARDA'YA ÖVGÜ

        Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Cadiz maçında ilk 11'de oynatıp 66 dakika süre verdiği Arda Güler'in performansını değerlendirdi.

        12

        Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan teknik adam, "Güler, olması gereken rolü üstlendi. Genç biri. Şu anda niteliklerini gösteriyor ve bunu çoktan başardı. Real Madrid benden kazanmamı istiyor, genç oyunculara süre vermemi değil. Başlamış olan bu geçişin yavaş yavaş gerçekleştiğini ve çok iyi gittiğini vurgulamamız gerekiyor. Gençler ilerleme kaydediyor, tecrübeliler ise harika bir seviyeyi koruyor." dedi.

        13

        KUPA KOLEKSİYONCUSU ANCELOTTI!

        Kariyerinde Milan ile Serie A, Chelsea ile Premier Lig, PSG ile Ligue 1 ve Bayern Münih ile Bundesliga şampiyonlukları yaşayan Carlo Ancelotti, La Liga’da da Real Madrid ile 2. kez şampiyonluk yaşadı.

        14

        Deneyimli teknik adam, 2 sezon önce 5 büyük ligde şampiyonluk yaşayarak tarihe geçmişti. İtalyan çalıştırıcı, eflatun-beyazlılara 2'şer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupa, İspanya Kupası, İspanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşayarak 12. kupasını kazandırdı. Deneyimli teknik adam kariyerinin de 27. kupasını almış oldu.

        15

        BELLINGHAM VE VINICIUS SIRTLADI

        Sezon başında takıma dahil olarak ilk sezonunda yıldızını parlatan Jude Bellingham, Real Madrid'in şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu. 26 maçta forma giyen Bellingham 18 gole imza atarken, 4 de gol pası verdi. İngiliz futbolcu kritik maçlarda gösterdiği performansla da ön plana çıkarken, ligde gol krallığı yarışında ikinci sırada bulunuyor.