Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Vanspor FK, Bursaspor maçında sahadan çekildi - Futbol Haberleri

        TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son hafta maçında dikkat çeken bir olay gerçekleşti. Bursaspor’un konuk ettiği Vanspor FK sahadan çekildi.

        Şampiyonluk parolasıyla sahaya çıkan konuk ekip, Esenler Erokspor maçına U19 takımıyla çıkan Serik Belediyespor’un bu kararını protesto etti. Maçın başlama düdüğü ile birlikte 1 sahada hareketsiz kalan Vanspor FK, maçın 22. dakikasında ise sahadan çekildi. O esnada Esenler Erokspor rakibi karşısında 3-0 öndeydi.

        Van Spor, maçtan önce şampiyonluk yarışındaki rakipleri Erokspor'la karşılaşacak Serik Spor'un maça U19 takımıyla çıkacağı yönünde duyum aldıklarını açıklamıştı.

        REKLAM

        ÜMİT BOZKURT: BU BİR KARA LEKE

        Maçın ardından açıklamalarda bulunan Vanspor FK Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu, futbolun temiz oynanması gerektiğini söyledi. Serik Belediyespor'un Esenler Erokspor'u yenmesi, takımının da Bursaspor'u yenmesi durumunda şampiyon olma durumu olduğunu belirten Bozkurt, "Bu bir ihtimaldi. Fakat Serik Belediyespor'un kendi iç işlerinden kaynaklı herhalde U-19'la çıkması, böyle bir maça U-19'la çıkma isteği bizim yönetimimizde ve şehirde çok ciddi tepkiyle karşılandı. Haklı bir tepki bu da. Böyle bir maç öncesi bunun olmaması gerekiyor. Futbolda bu bir kara leke. Bu Serik Belediyespor Kulübü'ne de yazılmış bir kara leke. Bunları üzerinden atamazlar" ifadelerini kullandı.

        "ÜZGÜNÜM"

        Takımları futbolun dışına çekmekten yana olmadığını söyleyen Bozkurt, "Bunun neticesinde bizim takım olarak, bugüne kadar yaptığımız gibi tertemiz futbolumuzu oynama, işimizi emeğimizle karşılığını alabilme gibi sahaya çıktık. Protestomuzu yaptık. Daha sonra yönetimimiz böyle bir karar almış oldu. Ben yıllarca futbol oynamış birisi olarak hep futbol içerisinde kalmaktan yanayım. Hiç bir zaman takımları futbolun dışına çekmekten yana olmadım. Fakat bu yönetimin kararıydı. Yönetim kararı olduğu için takım da çekildiği için biz de çekilmiş olduk. Çok üzüntülüyüm" diye konuştu.

        "YÖNETİM VE FUTBOLCULAR ARASINDAKİ SIKINTIDAN DOLAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTİYORUM"

        Ümit Bozkurt konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Serik Belediyespor tam kadro çıksaydı, belki yenerdi belki yenilebilirdi. Esenler Erokspor sonuçta bu kadar puan toplamış bir takım. Ben futbolun dışına hiç çıkmayacağım. 'Şu bunu yaptı' gibi konulara kafam Allah'a şükür çalışmıyor. Fakat kendi iç işlerinden kaynaklı olduğunu düşünmek istiyorum. Yönetim ve futbolcular arasındaki sıkıntından dolayı olduğunu düşünmek istiyorum. Sadece bu."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ