Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkesinin Rusya ve Belarus'la paylaştığı sınırın güvenliğini artırmak amacıyla 2,5 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu.

        Polonya'nın güneyindeki Krakov kentinde Monte Casino Savaşı'nın 80'inci yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Tusk, ülkesinin Rusya ve Belarus ile sınırı boyunca askeri kontrol noktalarının güçlendirilmesini amaçlayan "Kalkan-Doğu Projesi" için çalışmalarının başladığını belirtti.

        Tusk, ülkesinin Avrupa Birliği'nin (AB) doğudaki sınır güvenliğinden sorumlu olduğunu vurgulayarak, bu doğrultuda güvenliği artırmak amacıyla 2,5 milyar dolar yatırım yapacaklarını ifade etti.

        Önceki hükümet, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan kaynaklanan yasa dışı göçmen akışını durdurmak için Belarus sınırına 400 milyon dolara mal olan duvar inşa etmişti.

        Tusk, Belarus'u, yasa dışı göçmenleri Polonya üzerinden AB'ye geçmeye teşvik ederek Batı'yla "hibrit savaş"ı şiddetlendirmekle suçlamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler