Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Avrupa Süper Ligi için bomba iddia! Son dakika spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, yaptıkları ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'ni kurma kararı aldıklarını duyurmuştu.

        2

        İLK ÇATLAK GELİYOR MU?

        The Times'ın verdiği habere göre Premier League kulüplerinden biri, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye hazır. Haberde, bu duruma gerekçe olarak gelen taraftar tepkilerinin etkili olabileceği ifade edildi.

        3

        GUARDIAN: CİTY VE CHELSEA

        Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye hazırlanan iki İngiliz kulübün Chelsea ve Manchester City olduğu ortaya çıktı.

        4

        Guardian'ın haberine göre; Chelsea ve Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye hazırlanıyor! İki İngiliz kulübü, UEFA ile görüşmelere başladı.

        5

        Gazetenin iki kulüpten de üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, İngiliz kamu otoritelerinin ve UEFA, FIFA dahil olmak üzere futbol yetkililerinin yaptığı baskıların bu durumda etkili olduğu vurgulandı.

        6

        BBC'nin haberine göre Chelsea, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli belgeleri hazırlıyor.

        The Sun'ın haberine göreyse Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden ayrıldı.

        7

        İNGİLTERE SINIRLARI İÇİNDE YASAKLANABİLİR

        Son olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere sınırları içerisinde "Avrupa Süper Ligi" maçının oynanmasını yasaklayacağını açıkladı.

        8

        Johnson, konunun acilen yasalaşması için çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi:

        "Hükümetimiz, Avrupa Süper Lig projesini bitirecek. Bu konuda kararlıyız ve bu kararlığımızı herkes görecek"

        9

        HANGİ İNGİLİZ TAKIMLARI VAR?

        Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham Hotspur, Avrupa Süper Ligi'nin kurucuları arasında yer alıyor.

        10

        BAYERN, DORTMUND VE PSG İDDİASI

        Almanya'dan yayın yapan der Spiegel, internet sitesinden yayınladığı haberde, bu 12 takım içinde adı geçmeyen Bayern, PSG ve Dortmund ile ilgili büyük bir iddia ortaya attı.

        11

        Haberde Bayern Münih, Borussia Dortmund ve PSG'nin Avrupa Süper Ligi'nin 15 kurucu üyesinden üçü olduğu ve bunun kuruluş sözleşmesinde de sabit olduğu ifade edildi.

        12

        ZAMAN VERİLDİ

        der Spiegel'in haberinde PSG'nin 14, Bayern ve Dortmund'un ise 30 gün içinde Avrupa Süper Ligi'ne katılıp katılmayacaklarını bildirmek için zamanları olduğu ifadelerine de yer verildi.

        13

        REDDEDEN 9 KULÜP

        Paris Saint-Germain, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Sevilla, Lyon, Porto, Zenit, Ajax, RB Leipzig ise katılım davetini kabul etmediklerini açıkladı.

        14

        UEFA BAŞKANI CEFERİN: BÜYÜK BİR HATA YAPTINIZ

        "Birkaç egoist, harika bir spor olan futbolu öldürmek için ellerinden geleni yapıyor. Neden? Daha fazla para istiyorlar, daha çok zengin olmak istiyorlar ve kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmüyorlar"

        15

        "Zengin, yenilmez, dokunulmaz olduğunu düşünen kulüpler nereden geldiklerini hatırlasınlar! UEFA olmasaydı, nerede ve nasıl olacağınızı çok iyi biliyorsunuz.. Beyler büyük bir hata yaptınız ve fikrinizi değiştirmek için hala zamanınız var"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ