Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 2022'de hayatını kaybeden sanatçılar - Magazin haberleri
        1

        AYBERK PEKCAN - 24 OCAK

        'Ihlamurlar Altında', 'Yaprak Dökümü', 'Kurtlar Vadisi' ve 'Keşanlı Ali Destanı' dizileriyle tanınan ve son olarak da 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde rol alan 51 yaşındaki oyuncu Ayberk Pekcan hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu memleketi Mersin’de yoğun bakıma kaldırılmıştı.

        2

        FATMA GİRİK - 24 OCAK

        Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı torba Mahallesi'nde yaşayan ve tedavi için İstanbul'a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı 79 yaşındaki Fatma Girik, COVID 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Girik'in cenazesi Bodrum'da defnedildi.

        3

        ARİF ŞENTÜRK - 15 ŞUBAT

        Rumeli türkülerinin sevilen isimlerinden Arif Şentürk 80 yaşında hayata veda etti. Cenazesi Yedikule Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        4

        AYTEN ERMAN - 24 ŞUBAT 2022

        Türk sinemasının usta sanatçısı Ayten Erman, 25 Şubat tarihinde koronavirüse yenik düştü. 86 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncunun kız kardeşi Ayben Erman duyurdu.

        5

        HÜSEYİN ELMALIPINAR - 3 MART

        'Kolpaçino' ve 'Acı Hayat' gibi sevilen yapımlarda rol alan Hüseyin Elmalıpınar, Şişli'de kalp krizi geçirdi. 1971 doğumlu Elmalıpınar, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

        6

        AKREP NALAN - 4 MART

        Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın, solunum yetmezliğine nedeniyle 67 yaşında Bodrum'da vefat etti.

        7

        İBRAHİM GÜNDOĞAN - 1 NİSAN

        'Kurtlar Vadisi Pusu’da canlandırdığı Mete Aymar karakteri ile akıllara kazınan ünlü oyuncu İbrahim Gündoğan geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat etti.

        8

        AYKUT SÖZERİ - 26 NİSAN

        Tiyatro ve sinema oyuncusu Aykut Sözeri 72 yaşında vefat etti. Aynı zamanda yerli ve yabancı pek çok oyuncuyu da seslendiren sanatçı, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

        9

        CÜNEYT ARKIN - 28 HAZİRAN

        Birçok unutulmaz filme imza atan, asıl adı Fahrettin Cüreklibatır olan Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Arkın'ın kalp durması sonucu özel bir hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı açıklandı. Cüneyt Arkın'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlıağı'na defnedildi.

        10

        OSMAN WÖBER - 4 TEMMUZ

        Pek çok dizi ve filmde rol alan, 'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Tuncay Kantarcı' karakteriyle hafızalarda yer edinen Osman Wöber, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun ölüm haberini meslektaşı ve yakın dostu Zafer Algöz duyurdu.

        11

        JAMES CAAN - 6 TEMMUZ 2022

        'Godfather' (Baba) filminde 'Sonny Corleone' karakterine hayat vererek akıllara kazınan dünyaca ünlü aktör James Caan 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

        12

        SUNGUN BABACAN - 6 AĞUSTOS

        Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise ve Mel Gibson gibi pek çok yıldıza sesiyle hayat veren Sungun Babacan, 63 yaşında vefat etti. Babacan'ın vefatını Oyuncular Sendikası duyurdu. Yapılan açıklamada, "Seslendirme mesleğinin efsane isimlerinden, değerli ustamız ve üyemiz Sungun Babacan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin ve seslendirme camiamızın başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

        13

        SEMİH SERGEN - 6 AĞUSTOS

        Sinema ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen (91) Bodrum’da hayatını kaybetti.

        14

        ANNE HECHE - 13 AĞUSTOS

        Trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen ABD'li oyuncu Anne Heche (53) yaşamını yitirdi. Yaptığı trafik kazasının ardından entübe edilen Heche, yaşam destek ünitesi kapatıldıktan sonra vefat etti.

        15

        SÜREYYA GÜRSEL EVREN - 13 AĞUSTOS

        Sancaktepe’de misafir olarak gittiği evin 3'ncü katından düşen ünlü oyuncu Süreyya Gürsel Evren hayatını kaybetti.

        16

        RIZA PEKKUTSAL - 17 AĞUSTOS

        Yeşilçam'a damgasını vuran 'Bombacı Mülayim', 'Yedi Bela Hüsnü' gibi filmlerdeki rolüyle hafızalarda yer eden Rıza Pekkutsal, 87 yaşında yaşamını yitirdi

        17

        CİVAN CANOVA - 20 AĞUSTOS

        Temmuz ayında kolunda hissettiği ağrı nedeniyle gittiği hastanede çekilen MR sonucunda akciğerinde kitle tespit edildiğini dile getiren Civan Canova, yaşamını yitirdi. Acı haberi Kumru Tibet Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Tibet, yayınladığı gönderide, "Canım abimi kaybettik. Güle güle kıymetlim…" açıklamasını yaptı.

        18

        ALİ GÜNEY - 26 AĞUSTOS

        Yeşilçam'da özellikle kötü adam rolleriyle izleyicilerin karşısına çıkan Ali Güney, 66 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun bir süredir KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) tedavisi görüyordu.

        19

        FÜSUN GÜNUĞUR - 27 AĞUSTOS

        Tiyatro ve dizi oyuncusu Füsun Günuğur, 70 yaşında hayata veda etti. Füsun Günuğur'un ölüm haberi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Türk Tiyatrosunun değerli ismi emekli sanatçılarımızdan Füsun Günuğur'un vefat haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Sanatçımıza Allah'tan rahmet; ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verildi.

        20

        BÜLEND ÖZVEREN - 18 EKİM

        1975-2012 yılları arasında sunuculuğunu yaptığı Eurovision Şarkı Yarışması ile özdeşleşen Bülend Özveren, yaşamını yitirdi. Eylül ayında rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan ve böbrek yetmezliğiyle mücadele eden 79 yaşındaki Özveren, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

        21

        BİLLUR KALKAVAN - 16 EKİM

        Pek çok dizi ve filmde rol alan Billur Kalkavan'dan 59 yaşında hayatını kaybetti. Kanserle mücadele eden ünlü oyuncunun sevgilisi Buğra Bahadırlı, "Kanser tedavisi iyi gidiyordu. Ne var ki kemoterapi sırasında vücudunda bir mantar türemiş. O mantar da enfeksiyona neden olmuş. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemi iyice zayıfladı. Son iki hafta ne yemek yiyebildi ne de uyuyabildi. İki gün önce yoğun bakıma alındı ama kalbi daha fazla dayanamadı. Sabah 3.45'te kalbi durdu." dedi.

        22

        İSMAİL İNCEKARA - 7 EYLÜL

        'Kurtlar Vadisi'nde 'İplikçi Nedim' rolüyle hafızalara kazınan oyuncu İsmail İncekara 72 yaşında vefat etti.

        23

        RIZA AKIN - 2 KASIM

        Çok sayıda sinema ve televizyon yapımı ile tiyatro oyununda yer alan Rıza Akın, beyin kanaması geçirdi. Akın, ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Usta oyuncu, tüm müdahalalere rağmen kurtarılamadı. Akın, 65 yaşında hayata veda etti.

        24

        BAŞAK ÖZEL - 21 EYLÜL

        Tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı Başak Özel, 51 yaşında hayata veda etti. Acı haberi Oyucular Sendikası, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu: Meslektaşımız Başak Özel hayatını kaybetti. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun.

        25

        HALİT KIVANÇ - 27 EKİM

        Duayen gazeteci Halit Kıvanç, 97 yaşında hayata veda etti. Kıvanç için Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi'nde (TSYD) tören düzenlendi. Kıvanç'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        26

        TOLGA GÜLERYÜZ - 21 KASIM

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde Çorum'dan dönen 'Baş Belası' isimli tiyatro oyununun ekibinin bulunduğu minibüs, TIR'a çarpmıştı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Vefat edenlerden biri de oyuncu Tolga Güleryüz'dü. Güleryüz, memleketi İzmir'de defnedildi.

        27

        CLARENCE GILYARD JR. 28 KASIM

        Sinema seyircilerinin hafızasına Tom Cruise’un başolünde oynadığı efsane film Top Gun ile kazınan ABD’li ünlü oyuncu Clarence Gilyard Jr. hayatını kaybetti. 66 yaşında ölen oyuncunun uzun süredir hastalığıyla mücadele ettiği biliniyordu.

        28

        GÜZİN ÇORAĞAN - 27 KASIM

        'Bizimkiler' dizisinde 'Almancı Davut’un eşi rolüyle hafızalara kazınan Güzin Çorağan 73 yaşında hayatını kaybetti. Çorağan Balıkesir'de toprağa verildi.

        29

        KIRSTIE ALLEY - 5 ARALIK

        ABD sinemasının ve televizyonunun ünlü oyuncusu, Emmy Ödülü ile Altın Küre Ödülü sahibi Kirstie Alley'den acı haber geldi. Bir süredir kanserle mücadele eden Alley'in 71 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu

        30

        ERDAL UĞURLU - 10 ARALIK

        İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev alan balet ve koreograf Erdal Uğurlu hayatını kaybetti. 'Çıplak Vatandaşlar', 'Kırmızı' ve 'Gel Evlenelim Yürü Boşanalım' gibi çok sayıda oyunda rol alan 57 yaşındaki Uğurlu, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

        31

        HAYAL SİRER - 12 ARALIK

        Yeşilçam oyuncularından Hayal Sirer, vefat etti. Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sirer, 77 yaşındaydı...

        32

        AYDIN ILGAZ - 19 ARALIK

        Türk edebiyatının önemli yazarlarından Rıfat Ilgaz'ın oğlu, Çınar Yayınevinin kurucusu Aydın Ilgaz, 82 yaşında hayata veda etti.

        33

        PAKİZE SUDA - 21 ARALIK

        Geçtiğimiz aylarda demans teşhisi konulan oyuncu Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybetmişti. Suda, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası, Menteşe Şehir Yeni Mezarlığına defnedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ