Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika SON DAKİKA! ABD’de katliam gibi silahlı saldırı: 20 kişi yaşamını yitirdi 26 kişi yaralandı

        ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde bir kişi alışveriş merkezinde etrafa ateş açtı. ABD medyası, saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiğini; 26 kişinin de yaralandığını duyurdu.

        Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 21 yaşındaki Patrick Crusiusun gözaltına alındığı an ise bir amatör kamera tarafından kaydedildi.

        Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis, halkın bölgeden uzak durmasını istedi. El Paso Belediye Başkanı Dee Margo, 3 kişinin gözaltına alındığını; ölü sayısının artabileceğini söyledi.

        21 YAŞINDAKİ SALDIRGANDAN 4 SAYFALIK MANİFESTO

        Polis tarafından yapılan açıklamada 21 yaşındaki saldırganın saldırı öncesinde 4 sayfalık bir manifesto yayınladığı ifade edildi. Polis, manifestoyu nefret suçları bağlantılı olarak tanımladı.

        Online olarak yayınlanan manifestoda beyaz üstünlükçü ve ırkçı görüşler yer alıyor. Göçmenlere ve Hispanikler'e karşı kaleme alınan manifestoda, ABD'deki işlerin azalması konusunda göçmenler ve ilk nesil Amerikalılar suçlanıyor.

        Yeni Zelanda'daki ırkçı saldırgana destek cümleleri de içeren manifesto, "Christchurch saldırganını ve onun manifestosunu destekliyorum. Bu saldırı Teksas'taki Hispanik işgaline bir cevaptır" ifadeleriyle başlıyor.

        Saldırganın manifestoyu polise ilk saldırı ihbarlarının geldiği zamandan yaklaşık 20 dakika önce yayınladığı tespit edildi.

        21 yaşındaki saldırgan Partick Crusius'a ait olduğu düşünülen Twitter hesabında Trump'ı destekleyen çok sayıda paylaşım yaptığı görülüyor. Twitter, saldırıdan kısa bir süre sonra saldırganın hesabını askıya aldı.

        SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

        İHA'nın haberine göre ABD’nin Teksas eyaletinde bir alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenleyen şahsın fotoğrafı yayınlandı.

        Teksas’ın El Paso kentinde gerçekleşen saldırının failinin fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta, yerel kaynaklara göre ölü ve yaralıların olduğu bildirilen saldırının failinin AVM’ye tüfeği ile girdiği anlar yer aldı. Saldırganın poligonlarda atış yaparken gözlerin ve kulakların zarar görmemesi için kullanılan gözlük ve kulaklık takması ve elindeki tüfeği profesyonel bir şekilde tutması dikkat çekti.

        REKLAM

        21 YAŞINDA BİR ERKEK GÖZALTINA ALINDI

        Belediye Başkanı Dee Margo, AVM’de yaşanan silahlı saldırıda birkaç kişinin öldüğünü açıkladı. Yetkililerin ölü sayısı hakkında net bilgileri paylaşmaması, tahminlerin çok üzerinde ölüm vakası olduğu yönünde endişeleri artırıyor. El Paso Polis Çavuşu Enrique Castillo ise yaralı sayısını 26 olarak bildirdi. Belediye başkanı gözaltına alınan 3 kişinin olduğu bilgisini verirken, polis ise yalnızca 21 yaşında bir erkeğin gözaltında olduğunu açıkladı.

        Öte yandan Cielo Vista alışveriş merkezinden birkaç kilometre uzakta ikinci bir alışveriş merkezinde de bir silahlı saldırı olayının rapor edildi. Ancak kısa bir süre sonra diğer AVM’de durumun güvenli olduğu bilgisi paylaşıldı.

        Polis birçok işletmenin saldırı nedeniyle kapatıldığını, tehdidin ise sona erdiği bilgisini paylaştı. Teksas Valisi Greg Abbott da, "Teksas Kamu Güvenliği Departmanı, yerel yasa uygulamalarına ve federal yetkililere, bu trajedinin mümkün olan en hızlı ve en güvenli sonuca ulaşmasına yardımcı oluyor” bilgisini paylaştı.

        Beyaz Saray ise, Başkan Donald Trump'ın bilgilendirildiğini ve olayları takip ettiğini onayladı. Silahlı saldırı Meksika sınırındaki 680 bin nüfuslu El paso kentin doğusundaki Cielo Vista Alışveriş Merkezinde gerçekleşti. Sosyal ağlar aracılığıyla ortaya çıkan videolarda, onlarca müşterinin mağazaların içine sığınmaya çalıştığı dikkat çekiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ