Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin son dakika! Afrin harekatında son durum! 10 Mart 2018

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak'ta Suriye'nin Afrin kırsalında başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 50. güne girildi. TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin kent merkezine ilerleyişi sürüyor.

        117 ASKERİN TEDAVİSİ TAMAMLANDI

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 3 bin 213 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 42 askerin şehit olduğu, 202 askerin yaralandığı belirtilen bilgilendirmede, yaralanan 117 askerin tedavilerinin tamamlanmasının ardından görevlerine döndüğü açıklandı.

        Bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

        "Zeytin Dalı Harekatı, bölgede barış ve istikrarı sağlamak üzere tüm teröristlere karşı, ahlaki değerler ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve menfaatlerini korumak, vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır."

        AFRİN GÖRÜNDÜ

        TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden arındırılması amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 50‘nci gününde hedeftekiAfringöründü. Çevresindeki köyleri bir bir alan TSK ve ÖSO güçleri, birkaç kilometreye kadar yaklaştığıAfrinkent merkezini çevreleyen tepelere konuşlandı.

        ERDOĞAN: AFRİN'E GİRDİK, GİRİYORUZ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin Harekatı'nda 3213 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Erdoğan, "Afrin'e girdik giriyoruz" dedi.

        HENDEKLERE ÇÖZÜM SEYYAR KÖPRÜ

        Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO hızla Afrin kent merkezine ilerliyor. Terör örgütü TSK'nın ilerleyişini hendeklerle durdurmaya çalışıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye çok sayıda seyyar köprü sevk etti. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Seyyar köprüler, hendekler ve su geçişlerinde kullanılacak." dedi.

        AFRİN'DE 3 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

        REKLAM

        TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Korta, Kaşa ve Babak Uşağı köylerini teröristlerden temizledi. İlerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafar Rum, Kurt Kulak, Zellaka ve Kıfar Zeit köylerini de teröristlerden temizledi. Bir günde 7 köy teröristlerden temizlenmiş oldu.

        SIRADA MABATLI VAR

        Afrin'de 6 beldeden 5'i temizlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun yeni hedefi son belde Mabatlı. Beldenin alınmasıyla Afrin kent merkezine giden yol açılacak. Harekatın başından bu yana 165 nokta teröristlerden arındırılırken Afrin'in yüzde 60'ı temizlendi. Terör hedefleri karadan ve havadan vuruluyor.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HER AN AFRİN MERKEZİNE GİREBİLİRİZ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin Harekatı'nın 49. gününde yaptığı açıklamada, "Hedef Afrin. İyi bir noktaya geldik.Afrin merkez kuşatılmış vaziyette. Her an merkeze girmekle karşı karşıyayız." dedi.

        AFRİN İLÇE MERKEZİ SINIRLARINA ULAŞILDI

        REKLAM

        Harekatın 49. gününde TSK ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezi sınırlarına ulaştı. Merkeze bağlı Şavarighat El Caviz, Melkiye,Anab ve Meryemeyn köyleri teröristlerden temizlendi.Afrin'in Büyük Halobu köyü de teröristlerden arındırılarak, Afrin ile Azez'e su sağlayan baraj kontrol altına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ