Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti: Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

        Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

        BAKAN SOYLU: SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğluna yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim."dedi.

        BİNALİ YILDIRIM: GÜN AYRIŞMA GÜNÜ DEĞİL

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Binali Yıldırım ise, "Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gün ayrışma günü değildir" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Genel Başkanvekili NumanKurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesinde kılınan şehit cenazenin namazı sonrasında uğradığı saldırıyı kınadı.

        Kurtulmuş, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Yüreğimizi yakan şehitlerimizin acısı hepimizin ortak hüznüdür. Millet olarak hem teröre karşı dik duruşumuzu hem de sağduyulu ve vakur tavrımızı her koşulda korumalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü vericidir ve asla kabul edilemez." ifadelerine yer verdi.

        KARAMOLLAOĞLU: BÜTÜN MİLLETİMİZİ ÜZMÜŞTÜR

        Saadet Partisi Genel Başkanı TemelKaramollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasını kınadı.

        Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye'yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz. " ifadelerine yer verdi.

        AKŞENER: SİYASİLERİN MİLLETİ GERMEKTEN VAZGEÇMESİ GEREKİYOR

        İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaşanan saldırıyla ilgili olarak, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine acil şifalar diliyorum. Bilinçli olarak kutuplaştırılan ülkemizde, siyasilerin milleti germekten acilen vazgeçmeleri gerekiyor. Hiçbir oy, hiçbir koltuk milletimizin birlik ve huzurundan daha kıymetli değil." ifadelerini kullandı.

        KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI'DAN KINAMA

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı. Akıncı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İç barışı bizi de yakından ilgilendiren Türkiye’de ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yöneltilen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine ve tüm CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletir, Türkiye’ye huzurlu bir gelecek temenni ederim" ifadesini kullandı.

        KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’daki şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadı. Özersay, sosyal medya hesabından, “Kime yönelik olarak kim tarafından yapılırsa yapılsın, şiddet demokrasilere yakışmaz ve kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum" paylaşımı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ