Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti MKYK toplantısı sona erdi

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı sona erdi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.

        Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

        Finansal piyasalarda zaman zaman dalgalanmalar olsa da Türkiye istikrarına devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkısı, emeği ve çalışması var. 2017 yılı içinde 22 ülkeye gitmiş,yurtiçi ve yurt dışında 42 programda katılımcılara hitap etmiştir. Aynı zamanda dış politikada Kudüs konusunda da tarihi bir sonuç alınmıştır. Fırat Kalkanı'yla Kilis'ten Şanlıurfa'ya kadar bölgenin güvenliği sağlanmış, Soçi Zirvesi ile siyasi çözüm gerçekleştirilebilir noktaya gelmiştir.

        REKLAM

        Sayın cumhurbaşkanımızın Sudan, Çad ve Tunus ziyaretleriyle Türkiye Afrika'da da önemli adımlar atmış ve FETÖ ile ilgili önemli adımlar atılmıştır. Suudi Arabistan Kralı ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir. Bizim MKYK'da yaptığımız 2017 yılına dönük değerlendirmelerden bir tanesi de Kars Demir Yolu'nun hizmete açılması olmuştur.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset biçimi adeta bir ihanet haline gelmiş halde.Kullandığı ifade şu; köprüde askerler linç edildi. Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz. Herkesin gözü önünde cereyan etti. Asker kanunsuz emre asla riayet etmez. O gece ordumuzun içerisinde kanunsuz emre riayet etmeyen askerlerimiz vardı. Kemal Kılıçdaroğlu bal gibi biliyor ki, o gece köprüde milletin üzerine tanklarla ateş açanların, FETÖ'cü olduğu ve bunu bir emirle değil gönüllü olarak yapıldığını herkes gördü. FETÖ'cülerin haklarını savunmaya dönük söylemler gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, bilmeli ki o FETÖ'cüaskerlere bu millet dokunmadı. O gece bir yağma yaşanmadı. Bu millet o gece ülkesini işgalden, devletini de ele geçirmekten korudu. Ama bu akıl, daha sabahında kafası kesilmiş asker yalanını uydurdu. Sonra Tayvan'da bir asker olduğu ortaya çıktı.Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayal ettiği planlar gerçekleşmemiş olabilir. 15 Temmuzla ilgili içinde hayal kırıklığı olmuş olabilir. Kemal Kılıçdaroğlu, karnından konuşmasın açıkça desin ki, 'ben FETÖ'cülerin yanındayım.'

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehitlerimizin, gazilerimizin yanında olmadığı görülmüştür. Bir kez olsun şehit yakınlarımızla empati kurduğunu sanmıyorum. Aynı Kemal Kılıçdaroğlu, bu millete sarayın polisi, halkın polisi, sarayın askeri, halkın askeri diye bölücülük yapıyor mu, yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu bundan vazgeçsin diyeceğim de vazgeçeceğini sanmıyorum. İçinde bulunduğu gaflet, delalet, hatta hıyanet gizlenemeyecek duruma gelmiştir. Bir vatandaş olarak ifade edeyim açıkça içim yanıyor. Kurtarılmış bir ülke varken, Kemal Kılıçdaroğlu o gece tankların yanından sıvışmayı tercih etmiştir. Biraz kutsalı varsa bir daha o gece hakkında konuşmaz diye ümit ediyorum.

        TEK TİP KLIYAFET AÇIKLAMASI

        Tek tip kıyafetle ilgili PKK'nın elebaşları ne diyorsa maalesef CHP de aynısını söylüyor. O gece darbe suçundan suç üstü yakalananların devletin bekasına dönük girişim içinde bulunan terörsitlere yönelik bir düzenleme yapıldı. Yine aynı Kılıçdaroğlu burada o teröristlerin hakkını savunuyor. Bir kere de milletin yanında olsun.

        ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

        Bizim bir ilkemiz vardır. Dostlarımızın bizle medya üzerinden konuşması bizi üzer. Eğer gördükleri bir eksiklik varsa, biz istişare yaparız. Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür. Ahlak olarak da AK Parti'li olarak birbiri ile medya üzerinden konuşmamaktır. İstişare ile yürütmektir. Sayın Gül'ün cumhurbaşkanımızla bir teması olmamıştır.

        O gecenin bir ahlakı vardı. O gece bu millet kalbinde muhafaza ettiği iyilik duygusuyla harket etti. 16 Temmuz sabahı o teröristleri emniyet güçlerine teslim etti. İç hukukta yeni yollar oluşturduk. Biz eğer 15 yıldan beri iktidardaysak, adaleti muhafaza ettiğimiz içindir. Biz refahı o tabana yaydığımız ve adaleti sağladığımız içindir. Bundan sonrası artık ayıklanmasından sonra ilgili bakanlığımız gerekli açıklamayı yapacak. Sonrasında bir mağduriyet varsa hemen hızla giderilecektir. Sayılarla 100 binlerle ifade edilen teröristlerin, adil bir şekilde yargılanması da ancak Türkiye'de olur.

        15 Temmuzdan sonra doğal ittifaklar oldu. Bir yerde kendi vatanını ölümüne seven, canını vermekten çekinmeyen unsurlar, bir tarafta da Türkiye'yi her fırsatta yurtdışına şikayet eden, PKK ile aynı dili kullanan, Türkiye düşmanlarıyla aynı söylemlerde bulunan bir ittifak oluştu. Kimle gelirseniz gelin, biz inandığımız değerlerle beraber yolumuza devam edicez.

        Bizim 15 yıl içinde hangi engelleri aştığımızı, hangi oyunları bozduğumuza dönüp bakıldığında görülecektir ki, Türkiye hem liderliğiyle hem milletimizle beraber özgüvenimizi muhafaza ederek 2023-2053 hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu 8 defa yenildi doymadı. 9. defa da yenilir. 9 defa da yenildiği halde koltuğunu bırakmayan bir başkana da ancak diktatör denir.

        REKLAM

        AK PARTİ'DE UYUM MESAİSİ BAŞLADI

        Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın edindiği bilgiye göre, AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum değişiklikleri için 5 alt komisyon kurdu. Yürütmenin yapılandırılması, personel rejimi, mahalli idareler, seçim mevzuatı ve TBMM İçtüzüğü ile ilgili komisyonlar çalışmalara başladı.

        MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği seçim ittifakı konusu, seçim mevzuatını ele alan komisyonda görüşülecek. Yerel seçim ile ilgili değişikliğin, Mart 2019 yerel seçimlerine 1 yıl kala tamamlanması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ