Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Son dakika: Antalya-Burdur sınırına yakın bölgede orman yangını çıktı

        Burdur'un Bucak ilçesi Karaot köyü yakınında dumanların yükselmesi üzerine Orman Genel Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

        Yangına helikopterle ve karadan işçilerle müdahale edildiği öğrenildi.

        Orman Genel Bölge Müdürlüğü de sosyal medya hesaplarında yangına havadan müdahale görüntüsünü paylaştı.

        Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, AA muhabirine, Antalya-Burdur sınırındaki Dağbeli mevkisi yakınında yıldırım kaynaklı yangın çıktığını söyledi.

        İhbar gelmesi üzerin bölgeye ekiplerin sevk edildiğini belirten Dikici, "Yangına bir helikopterle müdahale ediliyor. Karadan da ekip çıkardık." dedi.

        REKLAM

        AMANOSLAR'DA YANGIN

        Hatay'ın Belen ilçesi Amanos Dağları eteklerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

        Sarımazı Mahallesi kırsalındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle dumanlar yükseldi.

        Olay yerine yangın helikopterleri ile Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ait çok sayıda arasöz ve işçi sevk edildi.

        Kızılçam ormanlık alanındaki yangın ekipler tarafından kontrol altına alındı.

        Bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

        ANTALYA'DAKİ 2 YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

        Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarında ve Bucak sınırında olmak üzere iki ayrı noktada çıkan orman yangınları, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınıp, söndürüldü.

        Serik ilçesi yakınlarındaki yangın, saat 13.00 sıralarında, Taşağıl-Beşkonak yolundaki Kaymaz mevkisinde çıktı. 2008'de yanan ve 2009'da fidan dikilen bölgeden yükselen dumanlar nedeniyle söndürme ekipleri alana sevk edildi. Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimi ve Manavgat Belediyesi tarafından su tankerleriyle müdahale edilen yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Küçük alandaki yangın sonrası soğutma çalışması sürüyor.

        Diğer yangın ise Antalya-Burdur sınırına yakın bölgede, Bucak ilçesi Karaot köyü yakınındaki ormanda çıktı. Yıldırım düşmesiyle başlayan yangın, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Orman Genel Bölge Müdürlüğü de sosyal medya hesaplarında bu yangına havadan müdahale anlarını paylaştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ