Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Aralıkta Maximum Uniq oyunları
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Maximum Uniq'te aralıkta da oyunlar devam ediyor. 'Toz', 'Bir Baba Hamlet', 'Kundakçı' ve 'Don Kişot'um Ben' tiyatro severlerle sunulacak.

        'TOZ'

        13 - 14 Aralık Maximum Uniq Box

        Saat: 19 ve 21

        Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun kaleminden çıkan, çok kişiyle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor'un yönetiminde, Zerrin Tekindor'un performansıyla seyirciyle buluşacak.

        Betonların göğü henüz delmediği zamanlarda büyük şehrin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Güzeller güzeli ev kadını anne ile titiz avukat babanın tek kızı 'Handan'... Sokakların da anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç kadın...

        REKLAM

        Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir hediye paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi... Sonra birden fazla ‘çat' sesi, farklı zamanlarda, farklı evlerin duvarlarında yankılanan...

        Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan'la tanıştığımızda; o, çocukluğundan bugüne uzanan bir hikâyeye çoktan dalıp gitmiş olacak. Handan'ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi 'Feri'nin öyküsü 1960'lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor.

        'BİR BABA HAMLET'

        13 Aralık Maximum Uniq Hall

        Saat: 21

        Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak William Shakespeare'in başyapıtı 'Hamlet'i seçmişlerdir.

        Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür.

        Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan William Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın...

        Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik 'Bir Baba Hamlet'e dönüşür.

        REKLAM

        Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in usta işi çevirisi ve Baba Sahne'nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan 'Bir Baba Hamlet', tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor.

        "Ha unutmadan, Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı'nda!"

        Oyuncular

        Şevket Çoruh

        Günay Karacaoğlu

        'KUNDAKÇI'

        18 Aralık'da Maximum Uniq Hall

        Saat: 21

        Sene M.Ö 356...

        Pazarcı Herostratos dünya harikası Artemis Tapınağı'nı yakar. Peki neden? Oyun mu? Kumpas mı? Komplo mu? Şöhret aşkı mı? Peki kutsal Artemis Tapınağı'nın kundaklanması, efendiler ve ezilenler dünyasında nasıl bir yangına neden oldu?

        Oyuncular

        Tuna Kırlı

        Haluk Bilginer

        Muharrem Özcan

        Tuğba Çom Makar

        Tuğçe Karaoğlan

        Gözde Kırgız

        Timuçin Başgül

        Sedat Bilenler

        Mithat Ozan Küren

        Serkan Ilgaz

        'DON KİŞOT'UM BEN'

        23 Aralık'ta Maximum Uniq Hall

        Saat: 21

        Miguel de Cervantes'in ölümsüz eseri 'Don Kişot', Bulgakov'ın dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen yepyeni bir metinle bir defa daha düşüyor yollara. 'Don Kişot'; altın çağın, 'Sancho Panza' ise 'Don Kişot'un izinde.

        'Aşka feda' diyen iki saf vicdan sürüklüyor peşinden gelenleri...Şarkılar, maskeler, kılık değiştirmeler, düellolar ve yel değirmenleri...

        REKLAM

        Hikâyeyi sorarsanız, bildiğimiz 'Don Kişot' işte...

        'Senor Quijano' bir gün delirir, silahtarı 'Sancho Panza ile maceradan maceraya koşar...

        "Delilikte direndiğim için bilge oldum. Zalimlerin yönettiği bir dünyadansa deliliğin dünyasını tercih ettim ben, gerçek bilgelik delilikmiş sonradan gördüm, korkunun esaretinden bile kurtarıyor insanı. Don Kişot'um Ben!"

        Delilik bulaşıcıdır derler. Uyan İspanya! Don Kişot'sun Sen!

        Oyuncular

        Ozan Güven

        Günay Karacaoğlu

        Nazlı Tosunoğlu

        Ömür Arpacı

        Serhan Ernak

        Yüsra Geyik

        Dilşat Bozyiğit

        Diren Polatoğulları

        Enis Aybar

        Tuğba Eskicioğlu

        Ali Kemal Aydın

        Rifat Durmuş

        --

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ