Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli'den "FETÖ'nün seçmen ayağı" çıkışı

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza ile belirlenmesine ilişkin olarak "FETÖ'nün siyasi ayağı varsa, seçmen ayağı da vardır. Zannediyorum, 100 bin kişi içinde FETÖ, PKK desteğiyle ilgili araştırma yapılacaksa, ne kadar Bylock kullanıcı var, bunlar kimin etrafında toplanacaksa önemli bir gelişme olacaktır" dedi.

        MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: DÜN AKŞAMDAN BERİ KAFAMI MEŞGUL EDEN BİR KONU VAR

        Bahçeli, 100 bin imza ile ilgili incelemelerin nasıl yapıldığını merak ettiğini belirterek, "Dün akşamdan bu yana kafamı meşgul eden bir konu var. Sizlerle paylaşayım mı diye düşündüm.15 Temmuz'un siyasi ayağı hep tartışıldı. Kesin bir durumdan bahsedilemez hale geldi. İleriki günde bu nasıl olacak, bilemiyorum. FETÖ'de bir siyasi ayak var demek ki. 4 cumhurbaşkanı adayı 100 bin ile müracaatı ön gördü. Bu 100 bin imza ile adaylık başvurusunda bulunanlardan bir tanesi 15 vekil kaydırması ile destek buldu. 100 bin seçmene ihtiyaç kaldı mı, kalmaması gerekirdi. Ama şahsiyet 100 bin seçmenle adaylığını koyacağında ısrar etti. Akla gelen şu dur; FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL ortaya konuldu. Çok sayıda meslekte ihraç edilenler oldu.Bunların bir de aileleri, çevreleri, yönü vardır. AK Parti'nin İçişleri Bakanı FETÖ'nün seçmen ayağını takip etmiş midir? FETÖ'nün siyasi ayağı varsa, seçmen ayağı da vardır. Zannediyorum, 100 bin kişi içinde FETÖ, PKK desteğiyle ilgili araştırma yapılacaksa, ne kadar Bylock kullanıcı var, bunlar kimin etrafında toplanacaksa önemli bir gelişme olacaktır. FETÖ ile mücadelede her konu değerlendirme yapılmalı. Pensilvanya'dan talimat gelip de bir aday etrafında 100 bin kişi toplanırsa, 'Benim 100 bin destekçim var diyecek.' Bu bir düşüncedir. Bahçeli bu bilgileri nereden alıyor diyorlar, aklımdan alıyorum" dedi.

        REKLAM

        BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: KENDİ DEĞERLENDİRMESİ

        Bahçeli'nin bu sözleri Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Yıldırım, "Bahçeli'nin kendi değerlendirmesidir, yorum yapmam, değerlendirmem doğru olmaz" dedi.

        CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: SEÇMENLERE ÇAĞRIM...

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, MHP liderinin açıklamalarına ilişkin "Ne istediniz de vermedi? Türkiye'yi verdi. Devletin namusunu, kozmik odasını sen FETÖ'ye açmadın mı, bundan büyük siyasi ayak mı olur? FETÖ'nün siyasi ayağıyla işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Ne demek FETÖ'cü mü değil mi? Sen FETÖ'cü arıyorsan 'Milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyen adama bakacaksın. Şimdi seçmen FETÖ'cü mü değil mi ona bakalım... Nereden bileceksiniz siz onu? Korku dağları sarmış. Amaç 100 bin imzayı toplayamamalarını sağlamak. Seçmenlere çağrımdır, 100 bin imzayı toplayınız, o adayları, cumhurbaşkanı aday yapınız." dedi.

        İYİ PARTİLİ YUSUF HALAÇOĞLU'NDAN BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

        Bahçeli'nin sözlerineİYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da tepki gösterdi.Prof. Dr. Halaçoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

        "Sn. Bahçeli, 'FETÖdarbe hareketinde bir siyasi ayak var. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur' diyor. Elhak doğrudur. Siyasi seçmen varsa milletvekili de vardır. Darbeye kadar AKP'yi destekleyen FETÖile birlikte boy boy resim çektiren, övgüler düzen kimlerdi? Haydi açıklayın."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ