Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Çavuşoğlu'ndan Habertürk'e açıklamalar "Bu seçim bir beka meselesidir" - Güncel haberler

        Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

        Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; "Antalya'da tepkiler çok iyi, gerçekten beklediğimin de ötesinde. Çünkü bu seçimin kritik bir seçim olduğunu biliyorlar. Toplumun her kesimiyle diyaloğumuz çok iyi. İlk turda İnşallah bitecek. Cumhurbaşkanımızın da AK Parti'nin de oyu artıyor.

        "SEÇMEN ÇOK KRİTİK BİR SEÇİM DİYOR"

        Seçim atmosferinde mutlaka duygusal yaklaşımlar olur ama sonra bu seçim çok kritik bir seçim diyorlar. İlk aylarda farklı duygular olur ama sona doğru yaklaşıldığında mantık olarak değerlendirildiğinde vatan ve milletimiz için Sayın Erdoğan'a olan destek artıyor.

        REKLAM

        "TCG ANADOLU VE TOGGU'U KÜÇÜMSEDİLER"

        Maalesef savunma sanayisinde TCG Anadolu'yu küçümsediler, öyle ki TOGG'u da küçümsediler.

        TOGG kurada hiçbir bakana çıkmadı. Bakanlıklara verildi şahıslara değil. Ben mesela 2 araç için başvuruda bulundum biri eşim biri kendim için ama çıkmadı.

        "SEÇİME GİDİYORUZ DÜŞMAN DEĞİLİZ"

        Muhalefet seçmeniyle konuşuyoruz, selamlaşıyoruz. Seçime gidiyoruz düşman değiliz. Her zaman birbirimize sevgi saygı duyuyoruz. Herkes Antalya'yı örnek gösteriyor.

        "SAHA ÇALIŞMALARINDA ÇOK İDDİALIYIM"

        Dış politikayı çok seviyorum iç siyaseti de çok seviyorum. Bir tek kısır döngü haline gelen durumları sevmiyorum. Kampanya ve saha çalışmalarında da çok iddiayım.

        (Ankara -Atina ilişkilerinde son durum) Sorun çözülmediği sürece her an kavga olabilir. Türkiye aleyhine bir kampanya yok. Belki depremden dolayı da olabilir.

        "MUHALEFETİN ÜSLÜBU ÇOK SERT"

        AK Parti'nin oy oranı şu anda yüzde 40'ın üstünde. Bence muhalefetin üslubu çok sert. Mitinglerde küfürlü konuşuyorlar.

        REKLAM

        "CUMHURBAŞKANIMIZ HANGİ GÖREVİ VERİRSE ONU YAPACAĞIZ"

        Şimdi seçim dönemindeyiz. Seçimden sonra Cumhurbaşkanımız hangi görevi verirse onu yapacağız.

        "BU SEÇİM BİR BEKA MESELESİDİR"

        14 Mayıs seçimlerini bir beka meselesi olarak görüyorum. Şu anda karşımızdaki aday ve ittifak Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağız diyor, FETÖ ve PKK iltisaklı KHK'lıları görevlerine iade edeceğiz diyor Kılıçdaroğlu. Mahkemeye gidenler mahkemeyi kazanıyorsa zaten mecburen iade ediliyor. Kılıçdaroğlu mahkemeyle iade edilmeyenleri söylüyor. Bu kişilerin bakanlığa dönmesi bir beka meselesi değil mi?

        HDP ve PKK'lılar yüz yıllık devlet anlayışını değiştireceğiz diyorlar. Bu bekamız için önemli değil mi? Rusya'ya karşı yaptırım uygulayacağız diyorlar. Bunlar devletimizin ekonomisi için önemli değil mi? CHP'nin Van mitingini gördünüz mü? Bir tane Türk bayrağı var mıydı? Demirtaş'ı bırakacağız diyor, Selahattin Demirtaş ile Öcalan'ın arasında bir fark var mı?

        "HALKIMIZ NE KARAR VERİRSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNE KOYARIZ"

        Halkımız ne karar verirse başımızın üstüne koyarız. Biz egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizin olduğuna inanıyoruz.

        REKLAM

        THE ECONOMIST'E TEPKİ

        Dünya zor bir süreçten geçiyor. Dünyada güçlü ve istikrarlı bir liderin önemi anlaşıldı. Bunu gördüler. Erdoğan'a yüklendikçe ters tepiyor. Bu seçim döneminde eskisi kadar müdahale yok. Ama yine de bunlar kendilerini tutamıyorlar. Onlar Türkiye'yi dizayn edemez.

        KILIÇDAROĞLU'NUN VİZE VAADİ

        İlk 3 ayda Avrupa'ya vizesiz gidiş olmaz. Mutabakata varılması lazım. Bu gerçekçi bir yaklaşım değil. Bunlar gerçekten boş sözler.

        YEŞİL PASAPORTA VİZE GELİR Mİ?

        Yeşil pasaporta vize uygulanması konusunda biz şu anda bir risk görmüyoruz. Ama sayı artarsa olabilir."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ