Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi: Bakan Soylu ve Bakan Dönmez’den maden ocağı patlamasıyla ilgili kritik açıklamalar! - Bartın son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın olduğu Bartın'ın Amasra ilçesinde açıklamalarda bulundu.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamayla ilgili olarak "Madende 110 kişi vardı, 49 kişi riskli bölgedeydi. Hastaneye kaldırılan 21 kişiden 14'ü hayatını kaybetti" diye konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "İlk değerlendirme grizu patlaması olduğu yönünde" ifadelerini kullandı...

         Bartın'da maden ocağında patlama
        Bartın'da maden ocağında patlama Haberi Görüntüle

        SÜLEYMAN SOYLU: ÜZÜNTÜ DUYDUĞUMUZ BİR TABLO

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olay yerinden yaptığı ilk açıklamada şu ifadelere yer verdi: Çevreden gelen ve buranın tahlisiye arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Diğer bölgeden yollara çıktılar. Teknik olan konuya vakıf olan arkadaşlarımız çalışmalarımız sürüyor. Olayın başından itibaren tüm arkadaşlarımızla birlikte hem arama kurtarmaya nezaret ediyor. 2 ambulans uçak Zonguldak'taki havalimanına intikal ettirildi. Burada sahra hastanesi oluşturuldu. Bartın'daki hastaneye de intikaller yapılıyor. Hakikaten üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceklerimizi paylaşmaktan büyük üzüntü duyduğumuz tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. 7 kardeşimiz hastaneye intikal halinde ve 3 kardeşimiz yoğun bakımda. Diğerler yaralılar tedavi altında, yanık olan bir kısmının İstanbul'a intikali gerçekleşiyor. Öncelikle aşağıda hakikaten büyük mücadele ortaya konuyor. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

        FATİH DÖNMEZ: İLK DEĞERLENDİRMELER GRİZU PATLAMASI YÖNÜNDE

        Saat 16-24 vardiyasında patlama hadisesi meydana geldi. Öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler. Biraz önce sayın bakanımız ifade etti. Yaralılarımız var. Arkadaşlarımızın yaptığı ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Fayton dediğimiz mini raylı sistem galerilerin bir kısmına ulaşıyor. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında herhangi eksikliğimiz yok. Sürekli koordinasyon içindeyiz. İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu yönünde.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Şimşek

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ