Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Bergüzar Korel, SMA hastası çocuklar için yardım istedi - Magazin haberleri

        SMA hastası çocuklara yardım eli uzatabilmek için sık sık duyuru yapan oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Gözyaşları içinde çektiği videosunda yardım isteyen Korel, "Yalvarıyorum sesimi duyun" ifadelerini kullandı.

        37 yaşında ve iki çocuk annesi olan Bergüzar Korel, yayınladığı videoda şunları söyledi:

        Çok özür diliyorum. Böyle bir videoyu gerçekten koymak istemezdim ama ben artık gördüğüm şeylere çok üzülüyorum. Sizin desteğiniz istiyorum. Biraz önce Umut bebeğin sessizce içine ağladığı videosunu paylaştım. Gerçekten duygu sömürüsü yapmıyorum ama ben bir anne olarak bu çocukların, bu haline dayanamıyorum. Lütfen, sizden rica ediyorum; bu çocukları sahiplenin. En azından Türkiye'de hakkı olan ilaçları almalarını sağlayın.

        REKLAM

        Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve Sağlık Bakanlığı'na yalvarıyorum; bu çocukların sesini duyun. Henüz şubat ayında dünyaya gelmiş bu yavru, hakkı olan ilacı alamadığı için şu an Adana sıcağında evde her tarafına borular bağlanmış bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Ben buna dayanamıyorum ve gerçekten bazen aldığım nefesten utanıyorum. Ben artık çok üzülüyorum. Bu kadar samimi bir şekilde bu videoyu çekme sebebim; o ailelerin bunu her gün yaşaması. Lütfen, size yalvarıyorum; SMA'lı bebeklerin sesini duyun.

        BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

        Korel'in çağrısının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalarının Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) tabi ilaçlarını daha önce olduğu gibi temin etmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

        Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, SMA hastalarının tedavisinde kullanılan SUT'a tabi ilaçlarının erişimi ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözüme kavuştuğunu açıkladı.

        Ünlü oyuncu, sosyal medya hesabı üzerinden Bakan Selçuk'a teşekkür etti.

        ÖLÜM HABERİ KOREL'İ YIKMIŞTI

        Öte yandan geçtiğimiz günlerde SMA hastası minik bebek Yusuf Ayaz'ın ölüm haberiyle yıkılan Bergüzar Korel, acı haber sonrasında Instagram hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

        O kadar üzgün ve öfkeliyim ki... Bir gecede kulüpler için milyonlar toplanırken, çocukları yaşatmak için başlatılan kampanyalar o kadar yavaş ilerliyor ki, bu yavrular ölüyor. Bas bas bağırıyoruz 'Zaman yok' diye. Aileler yavrularını yaşatmak için kendi imkanlarıyla kampanya yapıp, çırpınıyorlar. Bir yavrumuz daha melek oldu. Ne olur hepiniz bir çocuğun kampanyasını sahiplenip paylaşsanız, çağrıda bulunsanız? Ne kaybedersiniz? Bu yavruların hayatta kalması bizim elimizde.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ