Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Best Model Türkiye'deki eleme görüntülerine açıklama: Hem bizi, hem de genç yarışmacıları yaraladı
        1

        1988 yılından beri Erkan Özerman’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen Best Model Of Turkey yarışması bugüne kadar birçok ünlü ismi sanat dünyasına kazandırdı. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Güzide Duran ve Deniz Akkaya gibi isimlerin birinci seçildiği yarışmada geçtiğimiz günlerde yine eleme heyecanı yaşandı.

        2

        Best Model Türkiye 2021 yarışmasına katılmak için onlarca kişi, elemelerin yapıldığı Taksim'deki otele akın etti. Yarışmanın 50 ünlüden oluşan jüri üyeleri, en başarılı 25 kız ve 25 erkeği seçmek için çalıştı.

        TEPKİLERDEN SONRA YAZILI AÇIKLAMA

        Elemelerden sosyal medyada paylaşılan görüntüler ise kısa sürede gündem oldu. Söz konusu fotoğraflarda; kadın adaylar arkada ayakta, erkekler ise toplu halde yerde çömelmiş vaziyette objektiflere yansıdı. Çıkan haberler ve yapılan yorumlardan sonra, Best Model Organizasyon Komitesi'nden yazılı açıklama geldi.

        3

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        33 yıldır aralıksız olarak organizasyonunu yürüttüğümüz Best Model Türkiye Yarışması'nın 34. yarı finali 6 Temmuz 2021-Salı günü gerçekleştirilmiştir. Gururla belirtmek isteriz ki pandemi koşullarına rağmen yarışmamıza yaklaşık 1300 kişi müracaat etmiş ve ilgili başvurular profesyonel bir organizasyon komitesiyle değerlendirilmiştir.

        4

        Yarı final için 200 erkek, 100 kadın yarışmacı jüri karşısına çıkmak için seçilmiştir. Üzülerek açıklamak isteriz ki yarı final seçmelerinin sonunda katılan yarışmacıların yarı finalin yapıldığı salonda topluca çekilen hatıra fotoğrafı kimi basın ve sosyal medya mecralarında yarışmacıların zoraki şartlarda jüri karşısına çıkmış imajı yaratılmıştır. İlgili fotoğraf amatör bir çekimdir. Bu haberler hem bizi hem de genç yarışmacıları yaralamıştır.

        5

        GEÇTİĞİMİZ YILIN BİRİNCİLERİ

        33. Best Model Türkiye Yarışması finali geçtiğimiz sene Fişekhane'de gerçekleşmişti. Kadınlarda birinciliği Melisa İmrak, erkeklerde ise Oğuzhan Bolat kazanmıştı. İmrak'ın 15 yaşında olduğu öğrenilmişti. Yarışmaya katılım şartlarına göre; 18 yaşından küçüklerin ailesinden muvaffakatname alma zorunluğu bulunuyor. 1.80 boyundaki İmrak da bu sayede yarışmaya başvurmuştu.

        6

        İkinciliği, Deniz Çatalbaş ve Yekta Baki, üçüncülüğü Sena Küçük ve Emre Özcanan kazanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ