Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deprem son dakika | Rönesans Rezidans'ta son durum: 1000 kişi yaşıyordu, yardım çığlıkları kesilmiyor! - Kahramanmaraş Depremi son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk'ten Alper Uruş'un haberine göre Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'ta, Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem geride binlerce enkaz yığınına dönmüş bina bıraktı.

        250 DAİRELİ VE 12 KATLI REZİDANS

        Fotoğraflar ve video, DHA'dan alınmıştır.
        Fotoğraflar ve video, DHA'dan alınmıştır.

        Bu binalardan biri de Hatay´ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı´nda, 2013 yılında tamamlandığı belirtilen, 250 daireli ve 12 katlı Hatay merkezli Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans'tı.

        BİNA, REZİDANSIN HAVUZUNA DOĞRU DEVRİLMİŞ

        Rezidansın yatay biçimde çökmesi nedeniyle, yaşam alanlarının oluşabileceği de iddia ediliyor.
        Rezidansın yatay biçimde çökmesi nedeniyle, yaşam alanlarının oluşabileceği de iddia ediliyor.

        DHA tarafından dronla görüntülenen rezidansın, deprem sırasında havuzun bulunduğu bölgeye doğru devrildiği, sokaktaki başka binaya da hasar verdiği objektife yansıdı.

        EN AZ BİN KİŞİNİN YAŞADIĞI İDDİA EDİLİYOR

        Yaklaşık bin kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişi enkaz altında kalırken, bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekiplerince çalışmalar başlatıldı.

        "CENNETTEN BİR KARE" DİYE REKLAMI YAPILMIŞTI

        2013 yılında fotoğrafları, "Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans" diye basında paylaşılan yapıyla ilgili sabah saatlerinde önemli bir bilgi paylaşıldı.

        "SESLER GELİYOR, KURTARIN" ÇIĞLIĞI

        Sosyal medyada yankı uyandıran çağrıda on binlerce kullanıcı, "Antakya Rönesans Rezidans altında 1000 kişi var, hâlâ sesler geliyor. Kurtarın…" cümlesini paylaştı. Kat -2'deki sığınakta depremzedelerin olduğu ve vücut ısılarının tespit edilebileceği sosyal medyada yer aldı.

         Prof. Dr. Okan Tüysüz anlattı! İşte fay hattındaki 24 kentimiz ve 110 ilçemiz!
        Prof. Dr. Okan Tüysüz anlattı! İşte fay hattındaki 24 kentimiz ve 110 ilçemiz! Haberi Görüntüle
         Deprem bilimci Prof. Dr. Sözbilir'den sahadaki ilk izlenimler... "En az 3 fay segmenti kırıldı! Yüzey kırığı 500 km! Gölcük ve Düzce'nin toplamından fazla!"
        Deprem bilimci Prof. Dr. Sözbilir'den sahadaki ilk izlenimler... "En az 3 fay segmenti kırıldı! Yüzey kırığı 500 km! Gölcük ve Düzce'nin toplamından fazla!" Haberi Görüntüle
         Prof. Dr. Hasan Sözbilir: "Gölcük depreminden daha büyüktü! Son 100 yılın 2. büyük depremiydi! 4-5 metrelik kayma oldu!"
        Prof. Dr. Hasan Sözbilir: "Gölcük depreminden daha büyüktü! Son 100 yılın 2. büyük depremiydi! 4-5 metrelik kayma oldu!" Haberi Görüntüle
         Akrabaları Hatay'da enkaz altında olan deprem bilimci Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Hatay-Malatya arası yerle bir!
        Akrabaları Hatay'da enkaz altında olan deprem bilimci Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Hatay-Malatya arası yerle bir! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ