Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Burhanettin Kocamaz aday olamıyor
        .png
        .png

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geciken liste nedeniyle İYİ Parti adayı olamadı. Demokrat Parti'den adaylık başvurusu yaptı, ilan edilen geçici aday listesinde yer aldı. Ama tartışma bitmedi.

        İTİRAZ EDİLDİ

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Kocamaz'ın geçici aday listesinde yer almasına da itiraz edildi. 2004'te YSK'nın verdiği bir kararın Kocamaz'ın adaylığına engel olduğu iddiası gündeme geldi. YSK o tarihte "aday listeleri süre yönünden reddedilmiş ise listede yer alan kişiler başka bir partiden aday gösterilemez" kararı almıştı. 19 Şubat'ta Mersin il başkanı'nın görevden alındığını belirten İYİ parti, YSK’ya geç verilen listenin hukuki geçerliliğinin olmadığına karar verilmesi için başvuru yaptı. Ancak YSK, İYİ Parti'nin başvurusunu reddetti.

        REKLAM

        İL SEÇİM KURULU İTİRAZI KABUL ETTİ

        Kocamaz’ın Demokrat Parti adaylığına yapılan itirazlar Mersin İl Seçim Kurulu’nca kabul edildi. Yani “kocamaz’ın demokrat parti’den de aday olamayacağına” karar verilmiş oldu.

        NİHAİ KARARI YSK VERECEK

        Ancak bu nihai karar değil. Kocamaz ve Demokrat Parti’nin bu karara itiraz hakkı bulunuyor. 27 Şubat çarşamba gününe kadar il seçim kurulu kararı YSK’ya taşınabilecek. YSK, bu başvuruyu 1 Mart'a kadar karara bağlayacak. YSK’nın vereceği karar kesin olacak.

        KOCAMAZ: BİRİLERİNİN KRİPTO OYUNLARINA GELDİK

        Burhanettin Kocamaz'ın İsmet İnönü Bulvarı'ndaki Çamlıbel Merkez Seçim Ofisi'nin önünde toplanan destekçileri, Kocamaz'ın Demokrat Parti'den adaylığının Mersin Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemesine tepki gösterdi. Yaklaşık 500 kişi, Kocamaz lehine sloganlar attı.

        Burhanettin Kocamaz da ofise gelip, seçim otobüsünün üzerinde bir konuşma yaptı. DHA muhabirine konuşan Kocamaz, şunları söyledi:

        "Vatandaşımız, yaptırdığımız bütün anketlerde bizi beğeniyordu ama baronlar galip geldi akıllarınca, bizim önümüz kesildi. 'İYİ Parti ile yola çıktık' dedim, orada da birilerinin kuklası olarak bizim bu yoğun çalışma ortamımızda, 'Yetki bizde, biz kendimiz götürüp Seçim Kuruluna vereceğiz' demelerine rağmen, birilerinin gemisine rüzgar taşıdılar. Dolayısı ile sırtımızdan hançerlendik. Elbette onlar bağımsız yargıya bunun hesabını vereceklerdir. Böylesine bir hainlik, böylesine bir kriptoculuk şeytanın aklına bile gelmez. En sonunda yine vatandaşlarımızın çağrılarına kulak vererek, 'Ya bir yol bul ya bir yol aç' çağrıları ile Demokrat Parti'den aday olmaya karar verdik ama bu kirli el orada da boş durmadı ve en son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek ama yine birilerinin kripto oyunlarına geldik. Allah doğrularla beraber. Biz önümüz kesilse de kesilmese de doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz."

        Görüntü Dökümü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ