Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu yiyecekleri buzdolabına koymayın yoksa...
        1

        DOMATES

        Domates, oda sıcaklığında durması gereken bir yiyecektir. Buzdolabına giren domatesler daha çabuk bozulabilir. Yazın tam olgunlaşmayan domatesi güneşin önüne koyarak kızarmasını sağlayabilirsiniz.

        2

        MUZ

        Muz olgunlaşmak için ısıya ihtiyaç duyar. Buzdolabına koyarsanız çabuk yumuşar ve bozulur.

        3

        ÇİLEK

        Çok çabuk bozulan çilek özellikle yıkandığı zaman ve buzdolabına girince 1 gün içerisinde küflenir. Bu nedenle çilek dışarıda beklemelidir. Ayrıca yiyeceğiniz zaman yıkarsanız daha uzun dayanır.

        4

        BAL

        Bal eğer buzdolabına girerse şekerlenir. Dışarıda ağızı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında beklemelidir.

        5

        ZEYTİNYAĞI

        Zeytinyağı buzdolabına girerse katılaşır. Bu nedenle dışarıda oda sıcaklığında ağızı kapalı bir şekilde beklemesi gerekir.

        6

        EKMEK

        Ekmeğinizi buzlukta dondurduktan sonra tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz, fakat buzdolabında muhafaza etmek bayatlamasına neden olur. Daha uzun ömürlü tüketileceği düşünülse bile tam tersi daha çabuk bozulur.

        7

        ÇİKOLATA

        Çikolatayı özellikle ağzı açıkken buzdolabında saklarsanız bütün yemeklerin kokusunu üzerine çeker. Tekrar yediğiniz zaman muhtemelen yemeklerin tadını da alırsınız. Bunun haricinde çikolatanın içerisinde bulunan yağ üzerine çıkarak donar ve tadı bozulur. Bu nedenle dışarıda saklamanız gerekir.

        8

        FINDIK KREMASI

        Fındık kremasını buzdolabında saklarsanız tekrar yemek istediğinizde ekmeğinize rahat bir şekilde süremezsiniz. Çünkü kıvamı donar ve katılaşır.

        9

        MAYDANOZ

        Maydanoz gibi yeşil bitkiler buzdolabına yerleşitirildiğinde çok uzun süre dayanamazlar. Buzdolabı yerine su dolu bir kaba koyacağınız maydanoz hem daha uzun ömürlü dayanır hem de daha canlı durur.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ