Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Cuma namazı kılınacak mı? Diyanet ve Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan 'Cuma namazı' açıklaması

        Cuma namazıkılınacak mı? sorusu bugünkü Cuma saati öncesinde gündeme geldi. Dün akşam saatlerinde corona virüs salgınına karşı önlemalmak amacıyla okulların 1 hafta tatil edilmesi başta olmak üzere bir dizi önlem alındığıduyuruldu. O önlemlerin arasında spor musabakalarının Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynaması da yer aldı. Açıklamaların ardından sosyalmedyada, Cuma namazının kılınmayacağı ile ilgili iddialar yer aldı.

        'CUMA NAMAZI KILINMAYACAK' İDDİASINA AÇIKLAMA

        Diyanet İşleri Başkanlığı, 'koronavirüs tedbirleri kapsamında Cuma namazı kılınmayacak' iddialarını yalanladı. Diyanet'in Twitter hesabında yer alan paylaşımda, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde Cuma namazı kıldıracak ve 'Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır' başlıklı hutbe irad edecektir" denildi.

        REKLAM

        DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU'NDAN SON AÇIKLAMA

        Din İşleri Yüksek Kurulu, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada "Koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelerde yaşayan ve yüksek risk grubunda bulunan Müslümanlar mazeretli sayılacağından, Cuma Namazı yerine evlerinde öğle namazını kılabilirler. Kamu sağlığını korumakla yetkili otoritelerce karar alınması halinde, hastalığın yayılmaması için karantina kapsamında tutulan bölgedeki kişilere Cuma namazı farz değildir. Bu kişilerin, söz konusu çağrıyı veya sınırlamayı ihlal ederek cemaate katılması caiz değildir" denildi.

        CAMİLERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI

        Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye genelindeki 90 bin camide dezenfekte çalışmalarını yaptı.

        Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını kıldıracak, "Tedbir müminden takdir Allah'tandır" başlıklı hutbeyi irad edecek. Hutbe, ülke genelindeki camilerde de okunacak.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ