Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Salih Müslim' açıklaması

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da AK Parti İl Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, PYD'nin eski elebaşı Salih Müslim'in Çekya'da yakalanmasıyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Erdoğan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya bunu Türkiye'ye teslim eder." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bizi hiçbir zaman yolda yalnız koymadınız. 2002 kasımından bu yana hep beraber yürüdük. On binler şu anda burada. Önce çok anlamlı bir dönemde, sizlerle 6. olağan kongremizi yapıyoruz. Unutmayın, Afrin Harekatı'nın olduğu bir dönemde sizlerle bir aradayız. Bugün, öğlen civarı 2021 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne dedik? Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Anlaştık mı? Bu mücadeleyi sonuna kadar da sürdüreceğiz. Kararlıyız. Azimliyiz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak dedik. Şu anda şehitlerimiz bizi takip ediyor. Bizler de zaten onları ölüler olarak kabul etmiyoruz. Onlar sevgili Peygamberimiz ile komşu. Beraberler. Şu anda imansızlar karşımızda, inananlar üzerine gidiyor. Cuma günü askerimizin saf tutuşlarını gördünüz değil mi?" dedi.

        SALİH MÜSLİM'İN YAKALANMASI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya bunu Türkiye'ye teslim eder" ifadesini kullandı.

        "AFRİN YAVAŞ YAVAŞ DÜŞÜYOR"

        "Şu anda Afrin yavaş yavaş düşüyor" diyen Erdoğan, "Şehitlerimiz için sizden birer Fatiha istiyorum. Diyoruz ki, Rabbimizin bize müjdesi var ya. Fetih yakındır. Öyleyse müjdele diyor. Şimdi de Afrin'de fethi bekliyoruz. Mücadele gece gündüz sürüyor.

        "EY AMERİKA, BU ADAMI BİZE VER"

        Paralel devletin mensupları Pensilvanya'da. Varsınlar diğerleri de onların yanına gitsin. Biz de diyoruz ki, samimi olanlar bizimle beraber. Samimi olmayanlar da orada. Ey Amerika, bu adamı bize ver. Bunu deport et. Bu adam bu ülkede darbe girişiminde bulundu. Dolayısıyla bu adamı daha fazla saklarsan bizim ittifakımıza yanlış hareket edersin" ifadesini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuştu.

        "GEREKTİĞİ ZAMAN SEFER İLAN EDERİZ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar da Osmanlı tokadını yediler. Türkiye Urfa'nın yanı başında benzer oyunlarla karşı karşıya. Dün bölgeye gelenler bugün de terör mörgütü bahanesiyle oynı oyunun peşindeler. Terör örgütleriyle al takke ver külah içindeler. Terör örgütleri bu topraklarda karşılık bulamayacak. Gerektiği zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben sonra siz Afrin'e gideriz. Hedef Kızıl elma. Bu canın ne kıymeti var ki. Bu mücadelemizi bugün itibariyle kaç terörizt etkisiz hale getirildi; 2 bin 21. Bizim de 80 civarında mehmetçik ve ÖSO'dan şehitlerimiz var." diye konuştu.

        "AFRİN'İ TERÖRDEN TEMİZLEYECEĞİZ"

        Cumhrubaşkanı Erdoğan, "Bu yolda Rabbimizin müjdesi yakın bize. İnşallah Allah'ın yardımı, zafer bize yakın. Bölmek isteyenlşere asla müsaade etmeyeceğiz. Suriye'den gelen 500 bine yakın Muacire siz Ensar oldunuz. Siz onlara kapılarınızı kapamadınız. Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus, güneyde El Bab'ı terörden temizledik. Şimdi ise Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i terörden temizleyeceğiz" şeklinde konuştu.

        Erdoğan, "Ezanına, bayrağına , toprağına, geleceğine sahip çıkan bu millet bugün mü teslim olacak? Sabır ve kararlılıkla hareket ettik. Mesafe katettikçe harekat kabiliyetimiz artıyor. Sizin bu heyecanınız, coşkunuz oldukça zafer yakındır. Burnumuzun dibinde terör koridoru oluşturmalarını seyredecek değiliz. Suruç'un hemen karşısında o bölgeden ülkemize çoğunluğu da Kürt kardeşlerimizden oluşan yüzbinlerce kardeşimiz geldi. Şimdi orada DEAŞ var mı yok." ifadesini kullandı.

        "(SALİH MÜSLİM)TESLİMİYLE ADALETİN TECELLİSİ GÖRÜLECEK"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'in bir köyünde 4 masum köylüyü ellerini-kollarını bağlayıp çevrelerine bombalı tuzaklar kurup gittiler. Askerimiz tarafından oradan çıkarıldılar ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Oyunu görüyorsunuz değil mi? Başları var ya Çekya'da şimdi tutuklandı. Çekya bunu bize teslim eder. Teslim ettikten sonra adeletin nasıl tecelli ettiği görülecek. Dikkat edin hergün dünyanın pek çok yerşinde Zeytin Dalı Harekatımız konuşuluyor, eleştiriliyor. Avrupa Birliği ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz için 6 bin Avro teklif etti. Bunun 6'da birini bile yerine getirmedi" dedi.

        Yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz hiç bir beşerinin karşısında eğilmedik. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'yi 4 kata kadar büyüttük. Şanlıurfa bundan en iyi nasibini alanlardan oldu. Şanlıurfamızın en önemli eksiklerini tamamlamanın, sorunlarının çözmenin gayreti içindeyiz. Hızlı tren Urfa'ya kazandırmakta olduğumuz bir diğer önemli konu. GAP Havalimanı 23 bin yolcu ağırlıyordu şimdi 833 bin yolcuya çıktı ve Urfa ülkemizin en büyük şehirleri arasına kartıştı. " diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ