Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklamalar

        Bu gece leyle-i kadiri idrak ediyoruz. 11 Ayın sultanı olan mubarek Ramazanı uğurlamaya hazırlanıyoruz. Rabbimden nice kadir gecelerine, nice bayramlara sağlık ve huzurla eriştirmesini diliyorum. TÜRGEV başarılı çalışmalarıyla kendinden söz ettiriyor. Mezunlarımız bugün hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında insanlığa hizmet ediyor. Ülkesine ve milletine sayısız eserler kazandırmış bir siyasetçi olarak TÜRGEV gönlümüzde her zaman farklı bir yere sahip oldu. İnşallah bundan sonra da sizlere destek vermekten geri durmayacağız. Sizlerin arasında yarının başarılı bilim kadınlarını, siyasetçi, eğitim, mühendis, iş insanları, doktorları milletimize hayırlı kuşaklar yetiştiren örnek anneleri görüyorum. Rabbim her birinizin yolunu ve bahtını açık etsin diyorum.

        REKLAM

        "29 KİŞİYLE İLGİLİ TEK CÜMLE KURMADILAR"

        Meyve veren ağaç taşlanır. Birileri eline gelen her fırsatı TÜRGEV gibi gençliğe hizmet çatılarını yıkmak için kullandı. Ne siz ne de biz bunların hiçbirine aldırmadık. Hukuk, meşruiyet, hakka ve halka hizmet yolundan ayrılmadık. Bizi yok etmeye gelenlerin bizde hayat bulacağı yüksek bir ruh haliyle mücadelemizi kararlılıkla devam ettirdik. Sen doğru olursan, sen dürüst, samimi olursan eğri er ya da geç mutlaka bulur diyoruz. Ağızlarını her açtıklarında hak, hukuk, adalet kavramları üzerinden gönüllü kuruluşlarımıza dil uzatanların iki yüzlülüklerini çok iyi biliyoruz. Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, işçinin emekçinin hakkından bahseden bu çevreler, önceki gün Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 kişiyle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar.

        "SAVCILARIMIZLA BUNU TAKİP EDİYORUZ"

        Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Birileri hemen koşup gittiler. Kendi günahlarını nasıl örteriz, bunun peşinde koştular. Daha önce aynı vicdansızlığı evlatlarını bölücü alçakların pençesinden kurtarmak için çırpınan annelere bunlar göstermişlerdir. Yüreği kan ağlayan bu anneleri yalnız bırakmışlardı.

        "NE YAPTIYSAK GENÇLERİMİZ İÇİN YAPTIK"

        Biz yaklaşık yarım asırdır, vakfımız 28 yıldır çetin mücadelenin içerisindeyiz. Bu zorlu süreçte sizlere hizmet etmekten, sizleri en donanımlı şekilde hayata hazırlamaktan başka gayemiz olmadı. Hep daha fazla çalıştık, daha fazla koştuk. Ne yaptıysak siz gençlerimiz için yaptık. Ülkemizi çok daha ileri götürebilmek için sizin enerjinize, yeteneklerinize, heyecanınıza ihtiyacımız var. Bunun için kendimizi başkalarına göre tanımlayacak, başkalarının bizi kendi kalıplarına hapsetmelerine izin vermeyeceğiz. İşimizi, görevimizi, sorumluluğumuzu ülkemize, milletimize ve umudunu bizlere bağlamış ailelere karşı vazifelerimizi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız.

        "DİJİTAL KÜLTÜRDE İÇERİK ÜRETİCİSİ OLMALISINIZ"

        Tefekkürü, tezekkürü hayatının her alanına uygulayan bir gençlik, Türkiye ile birlikte İslâm aleminin hatta tüm insanlığın umududur. Sizlerden kendi şahsi geleceğinizin yanında ülkenizin istikbali ile ilgili hayaller kurmanızı, hedefler belirlemenizi istiyorum. Kişiye değer katan üretmektir. Yaptıklarının üzerine koymak kendini aşmaktır. İnsan ürettikçe mutlu ve motive olur. Düşünüp, tefekkür edip, çalışıp, çabalayıp ortaya iş koyduğunda mutlu, huzurlu kendisiyle barışık olur. İmkan size gelmez, siz imkanlara gideceksiniz. Proje, plan, tezlerinizle beraber mücadele azminiz de varsa hiçbir güç sizi yolunuzdan geri döndüremez. Azminizi, kararlılığınızı, inancınızı asla ama asla kaybetmeyin. Sizlerden yarını değil daha ötesini görerek çalışmanızı, kendinizi geliştirmenizi bekliyoruz. Bunları başardığınızda Allah'ın izniyle sizlerin önünüzde durabilecek hiçbir engel tanımıyoruz. Sizlerden beklentimiz dijital kültürde sadece takipçi değil içerik üreticisi olmanızdır.

        "31 MART DAHA BÜYÜK ZAFERLERİN MÜJDECİSİ"

        Menderes'ten bu yana canımızla, kanımızla, emeklerimizle büyüterek bugünlere getirdiğimiz çok partili demokrasimiz 31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinden de başarıyla çıktık. Seçmenin iradesini rehin alma girişimleri bir kez daha sandıkta hüsrana uğradı. Bizler kadere ve takdire inanan insanlarız. Sandık sonuçlarının da davamız, hareketimiz, mücadelemiz açısından Allah'ın izniyle hayra tebdil olacağına yürekten inanıyoruz. Bu tarz neticeler insanlık tarihi boyunca kiminin pervasızlığını kiminin de sabrını, metanetini, dayanışmasını, birlikteliğini ve mücadele azmini artırmıştır. 31 Mart yeni bir dönüm noktası değil aynı zamanda daha büyük zaferlerin müjdecisi, muştusu ve habercisi olacaktır.

        "ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK VESAYETE MEYDAN OKUDUK"

        Siyasette yarım asra yaklaşan mücadelemizin zafer sancağını burca dikecek ve ardından gönül huzuruyla nöbeti sizlere devredeceğiz. Bugüne kadar gençlerle yürümüş, gençlerin yoldaşlığından güç ve cesaret almış bir büyüğünüzüm. Mensubu ve hizmetkârı olmaktan şeref duyduğumuz milletimiz için nice ihanetleri püskürttük. Bizim karşılaştığımız sıkıntıları gençlerimiz yaşamasın diye emek verdik. Gerektiğinde ölümü göze alarak vesayet odaklarına meydan okuduk. Bölgemize, insanımıza ve siz gençlerimize bedel ödettirmemeye çalıştık. İmkanlarımızı zorlayarak üzerimize düşeni yapmanın gayretindeyiz. Sizler de sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Artık biz siz gençlerimizin zamanının misafiriyiz. Bizden önceki aksiyon, fikir ve gönül adamlarının namusumuza emanet ettiği, bizim de canımız pahasına sahip çıktığımızı davamızı inşallah yakında sizler omuzlayacaksınız.

        "MÜCADELEMİZİN BOŞA GİTMEDİĞİNİ GÖRÜYORUM"

        Bu emaneti sizler taşıyacak, yükseltecek ve yücelteceksiniz. Sizlerin şu vakur duruşunuzu gördükçe verdiğiniz mücadelenin boşa gitmediğini görmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Rabbime hamdediyorum sizler gibi mücadele arkadaşlarını bahşettiği için. Allah'ın izniyle yarınlarımızın bugünden çok daha aydınlık olacağına inanıyorum. Her birinizi ayrı ayrı alkışlıyorum.

        İNANOĞLU AİLESİ VE SANAT CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI

        Sizlere veda etmeden önce, dün sevenlerinin son yolculuğuna uğurladığı, Türk sinemasının usta ismi yapımcı ve yönetmen, 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Türker İnanoğlu'nu burada rahmetle anıyorum. Kültür sanat dünyamızın 'BAY Sineması'nın acılı ailesine, yakınlarına ve sinema camiamıza başsağlığı diliyorum.

        KUR'AN'I GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'NDA AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Kur'an-ı Güzel Okuması'na katılarak bir konuşma yaptı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

        Zulmü rıza göstermemeyi, yeise kapılmamayı, başı dik, hür, onurlu ve güçlü bir millet olmayı böyle başardık. Alın teriyle helalinden kazanmayı, komşuyu, akrabayı gözetmeyi, hastalara ve yoksullara yardım etmeyi bize hep Kur'an ve sünnet öğretti. İyi bir müslüman ve çok iyi insan olmayı Kur'an ve Hz. Muhammed efeandimizin örnek hayatından öğrendik. Müslümanlar olarak bugün Kur'an'ın rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Etnik, mezhep ve kabile temelli gerilimlerin en çok yaşandığı yerlerin başında İslâm ülkeleri geliyor.

        "NE YAZIK Kİ ÇOIĞU ZAMAN BAŞARILI OLDULAR"

        İslam ülkelerinin sahip olduğu altın, petrol ve yeraltı kaynaklarını eski sömürgeci güçler yemektedir. Afrika'dan Asya'ya pekçok bölgeye baktığımızda bu sömürü çarkının nasıl kurulduğunu ve işletildiğini rahatça görebiliyoruz. Savaş ve çatışma bu araçların en başında yer alıyor. Suriye, Yemen, Libya, Sudan, Filistin ve daha nice İslâm toprağını kana bulayan çatışma, gerilim, zulümlerin gerisinde bu sömürü düzenini devam ettirme planları vardır. Kimi zaman demokrasi getirme kimi zaman terörizm ve gerilimi bitirme, kimi zaman barış ve istikrarı sağlama maskesi altında oynanan oyunun arkasında zenginliklerin talan edilmesidir. Ne yazık ki bunlara çoğu zaman başarılı oldular.

        "BAŞKALARINI SUÇLAMAK KOLAYA KAÇMAKTIR"

        Komşumuz Suriye kaostan çıkamadı. Libya ve Yemen'de huzur ortamı tesis edilemedi. Sudan'da milyonlarca insan yerini evini terk etmek zorunda kaldı. Filistin'de zulüm ve katliam politikaları üç asırdır artarak devam ediyor. Atalarımız 'yitik kaybedildiği yerde aranır' demişlerdir. Sadece başkalarını suçlamak şüphesiz kolaya kaçmak olacaktır. Bir duvarın tuğlaları gibi olması gereken kardeşliğimiz zayıfladı. Birliğimiz bozuldu, dayanışmamız sarsıldı. Paylaşmanın yerini tamahkârlık, cömertliğin yerini cimrilik aldı. Sevgi yerini nefrete, fedakârlık yerini bencilliğe bıraktı. Nefsimizi ve kendimizi düzeltmeden çevremizin yani dış dünyanın düzelmeyeceğinin çok iyi farkındayız.

        "YETİMİN BAŞINI OKŞAYACAK ÖKSÜZÜN ELİNİ TUTACAĞIZ"

        Öncelikle kardeşliğimize sahip çıkacağız. Birbirimizi sevecek, gözetecek, birbirimizin hakkına hürmet göstereceğiz. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne tüm kalbimizle inanacağız. Kardeşimize, akraba, komşularımıza sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Yetimin başını okşayacak, öksüzün elinden tutacak, ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalacağız. Rabbim bizleri Kur'an'ın ve sünnet-i seniyenin aydınlık yolundan ayırmasın. Sözlerimi resullah efendimizin şu duasıyla tamamlamak istiyorum: Allahım bizi Allah'ım! Bizi hakkı hak bilip ona tabi olan, batılı batıl bilip ondan uzak duran kullarından eyle!

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ