Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu ülkede 60 kilonun altındaki kadınlar neden evlenemiyor? Sebebine çok şaşıracaksınız
        1

        ÇİN’DE LOTUS AYAKLAR!

        Çin’de bir dönem kadınlar ayaklarını lotus şeklinde gösteriyordu. Çinli kız çocuklarının çok küçük yaşta ayakları bağlanarak kemik yapıları değiştiriliyordu. Bu işlem sonucu ayak zamanla deforme oluyor ve yürüyemez hale geliyordu.

        2

        TACİKİSTANLI KADINLAR GÜZEL GÖRÜNMEK İÇİN KAŞLARINI ALMIYOR HATTA TEK TAŞ BIRAKIYOR!

        Tacikistan’da kadınların güzellik sembolü tek kaş. Doğuştan tek kaşlı doğan kız çocukları ise şanslı sayılıyor. Tek kaş olmayanlar ise kalemle kaşlarını boyuyor.

        3

        FULA KABİLESİNDE GENİŞ ALINA SAHİP OLMAK ÖNEMLİ BİR GÜZELLİK ALGISI

        Afrika’da yer alan Fula kabilesinde ki kadınlar alınlarını kazıyarak daha geniş gösteriyor ve bu onlar için önemli bir güzellik ölçütü.

        4

        ABD’Lİ KADINLARIN TERCİHİ GENİŞ VE BÜYÜK KALÇALAR

        Günümüzde bir başka trend güzellik algısı ise büyük ve kalkık bir kalçaya sahip olmak. Özellikle ABD bölgesinde kadınlar arasında bu algı bir trend olarak görülüyor ve bıçak altına yatıyorlar.

        5

        İRANLI KADINLARDA ESTETİK BİR NUMARA

        Cerrahi estetik operasyonlar İran’da oldukça yaygın. Güzellik algısı olarak görülen burun ameliyatını neredeyse olmayan kadın yok diyebiliriz. Ameliyat olmayan kadınlar da sadece ameliyat bantlarını burunlarına yapıştırarak algı yaratmayı başarıyor!

        6

        PADAUNG KADINLARI NE KADAR UZUN BOYUNLU İSE O KADAR GÜZEL

        Padaung’da kadınlar boyunlarına taktıkları halkalarla dünyanın en uzun boyunlarına sahipler. Küçük yaşta takılan halkalar “Zürafa Boyunlu Kadınlar” olarak bilinir. 5 yaşından itibaren pirinçten yapılan bu halkaları boyunlarında taşırlar. Her yeni yaşlarında yeni bir halka eklenir ve devam eder.

        7

        MORİTANYALI KADINLAR İÇİN KİLO ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

        Moritanya’da 60 kiloya ulaşmamış kadınlar standartlara uymadığı için evlenemiyor. Kilolu olmak onlar için önemli bir güzellik unsuru. 6 yaşından itibaren kilo almaları için Moritanyalı kızları kamplara götürüyorlar.

        8

        KORE’DE NE KADAR BEYAZ TENLİYSEN O KADAR GÜZEL VE ZENGİNSİN!

        Asyalılar için beyaz ten algısı hem zenginliğin hem de güzelliğin temsilcilerinden birisi. Özellikle Koreliler ciltlerini beyazlatmak ve kusursuz göstermek için birçok güzellik yöntemi geliştirmiş durumda. Beyaz cilt algısı Koreli olmayan veya beyaz cilde sahip olmayan vatandaşlar arasında ırkçılık ayrımına düşürecek kadar ciddi bir konu aslında.

        9

        ETİYOPYA'DA KADINLAR ALT DUDAKLARINA DİSK TAKIYOR

        Etiyopya'da kadınlar alt dudaklarına disk takarak ağız bölgelerini gerdiriyor. Bu gelenek onlar için hem güzel görünme hem de kabilelerinde daha yüksek statüye sahip olduklarını gösteriyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ