Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Edirne Valisi Sezer, çevreci Aras'a bisiklet hediye etti

        Edirne'nin Keşan ilçesinde özel bir lisede 11'inci sınıf öğrencisi olan Aras İpsalalı (16), çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bu ay itibarıyla sanal medya hesabından "Keşan tertemiz olana kadar her gün çöp topluyorum" adlı sosyal sorumluluk projesi başlattı.

        İpsalalı'nın bu projesine başta ailesi ve gönüllüler olmak üzere, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

        Sanal medyadan yaptığı çağrıyla etkinlik organize eden İpsalalı, ailesi ve gönüllülerin de desteğiyle yeşil alanlar, parklar, caddeler, sahil ve kıyı şeridi gibi bölgeleri gezerek, çevreye atılan atıkları topluyor.

        REKLAM

        İpsalalı, temizlik çalışmaları sırasında çekilen görüntüleri de sanal medyadan paylaşıyor.

        Edirne Valisi Yunus Sezer, İpsalalı'yı makamında kabul ederek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Sezer, İpsalalı'nın yalnızca çöp toplamakla kalmadığını, çektiği videolarla toplumda çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sunduğunu ifade etti.

        Temiz bir çevrenin ancak herkesin ortak sorumluluk bilinciyle mümkün olacağını belirten Sezer, "Aras İpsalalı'nın bu örnek davranışının ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla sürdürdüğü çalışmaların daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre için herkese ilham olmasını diliyoruz" dedi.

        Çevreye olan duyarlılığı nedeniyle Vali Sezer, İpsalalı’ya bisiklet hediye etti. Aras İpsalalı da desteklerinden dolayı Sezer'e teşekkür ederek, çevre temizliğine yönelik çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret ediyor

        TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ediyor.(İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ