Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nikah şekerinin alternatifi zeytinyağı oldu - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Uzun ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmez ürünü zeytinyağı, son yıllarda nikah şekerlerine alternatif olarak düğünlerde davetlilere verilmeye başlandı.

        2

        Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla zeytinyağı tüketiminin giderek arttığını söyledi.

        3

        Ev tüketiminin yanında hediyelik olarak da değerlendirilen zeytinyağında küçük ambalajlarda üretimin arttığını belirten Çetin, insanların özellikle zeytin ağacının "ölümsüzlük sembolü" olarak görülmesine atfen zeytinyağını hediye olarak sevdiklerine vermeyi tercih ettiğini dile getirerek, sağlıklı yaşam kültürünün gelişmesinin de bu talepte etkili olduğuna dikkati çekti.

        4

        DÜĞÜM, DOĞUM MEVLÜTTE ZEYTİNYAĞI

        Geçmişte mutfak kullanımı için yarım litrelik ambalajlardan başlayan üretimin hediyelik talebindeki artışla küçük ambalajlara doğru yayıldığını ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

        5

        "Özellikle şirketler bayram ve yılbaşı hediye paketleri içinde zeytinyağına daha fazla yer vermeye başladı. Son yıllarda farklı bir hediyelik pazarı da ortaya çıktı. Düğün, doğum, mevlit gibi organizasyonlar için 50 veya 55 cc'lik ambalajlarda zeytinyağı isteniyor.

        6

        Özellikle son 2-3 yılda nikah şekeri yerine 50-55 cc'lik ambalajlarda zeytinyağı hediye etmek isteyen çiftlerin yoğun talebiyle karşılaşıyoruz. Düğünün kutsallığıyla zeytinyağının kutsallığını bir araya getiren bu fikir hızla yayılıyor. Bu talep bizi de çok sevindiriyor."

        7

        Evlililiğe hazırlanan çiftlerin kendilerinden düğünde ikram edilmek üzere küçük şişelerde zeytinyağı istediğini, dolum yapıldıktan sonra üzerine isimleri ve düğün tarihlerini yazdırdıklarını anlatan Çetin, bazı çiftlerin özel mesajları veya fotoğraflarını da ambalaja bastırdığını kaydetti.

        8

        Üzerine yapılacak baskı hariç tanesi 6-7 liraya mal olan nikah yağlarından en az 200 adet sipariş verilebildiğini, genelde 400-500 adet siparişi aldıklarını, bir düğün için bin adetlik üretim de yaptıklarını anlatan Çetin, bebekler için okutulan mevlitler ve sünnet düğünleri için de talep aldıklarını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ