Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Eminönü'ndeki balık ekmekçiler kaldırıyor mu? HABERLER

        Eminönü'ndeki iskeleler arasında, ekmek arası balık satan kayıkçılar daha önce kaldırılmış, sadece Galata Köprüsü'nün Eyüp tarafında 3 teknelik yer tahsis edilmişti. Sadeliği terk eden balık-ekmek teknelerini İBB kaldırma kararı aldı.

        İBB Eminönü'nde balık ekmek satan tekne sahiplerine ihtarname gönderdi. Gönderilen yazılarda, satış yapılan yerlerin 1 Kasım itibarıyla boşaltılması talep edildi. İBB'den yapılan açıklamada boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı kaydedildi.

        BALIKÇILAR HABERTÜRK'E KONUŞTU

        Habertürk TV'ye konuşan balıkçıklar, belediye ile karşı karşıya gelmek istemediklerini belirterek haklarını arayacaklarını söyledi.

        REKLAM

        Osman Öztekin ismindeki bir tekne sahibi şunları söyledi:

        "EKMEĞİMİZİN KORUNMASINI İSTİYORUZ"

        "1 Kasım itibariyle kira kontratı istemiyoruz, diyor ama bir gerekçe yok. Sayın Başkanın haberi olmadığı yönünde bize gelen duyumlar var. Bize gelen haberlerle kanuni hakkımızı arayacağız. Buranın en az 60 yıl tarihi var. 2020 Temmuz tarihi itibariyle, balık-ekmeğin bir yere toplanması kararı var. En az 1500-2000 kişiyi etkiler. Herkes ekmek isterken başkanımız buna müsaade etmeyecektir. Ekmeğimizin korunmasını rica ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ