Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Esin Moralıoğlu'dan 'Tatar Ramazan' açıklaması - Magazin haberleri
        1

        1989 yılında Venüs güzeli seçilen Esin Moralıoğlu, bu yıl içerisinde mankenlik yaptıktan sonra, 1990 yılında başrolünü Kadir İnanır'ın oynadığı 'Tatar Ramazan' filmiyle şöhretini pekiştirmişti. 51 yaşındaki Moralıoğlu, filmle dahil olma süreciyle ilgili paylaşımda bulundu.

        2

        Filmdeki bir görüntüsünü paylaşan Moraloğlu, "Eğer kalbin zor görünene; 'vazgeçme, denemeye değer' diyorsa onu gerçekleştir. Tatar Ramazan proje olarak mankenlik yaptığım ve çok yoğun olduğum bir dönemde teklif edilmişti. Kalbim "bunu gerçekleştir" dedi ve meşakkatli bir süreçten sonra hayata geçirdik. Bu kadar sevileceğini daha filmi çekerken biliyordum ve buna müteşekkirim." ifadelerini kullandı.

        3

        EMLAKÇI OLDU

        Esin Moralıoğlu son yıllarda emlakçılık yapıyor. Moralıoğlu, 2006 yılında hayatını tekstilci İshak Cerit ile birleştirmiş, ancak 2010'da boşanmışlardı.

        4

        Onlar magazin dünyasının en ünlü simaları... Milyonlarca kişi tarafından merak ediliyorlar. Peki nasıl bu kadar ünlü oldular? İşte şöhret yolculukları...

        MİRAY DANER

        Medcezir dizisinde canlandırdığı 'Beren Beylice' karakteriyle şöhrete kavuşan Miray Daner'in, daha önce Zil Çalınca dizisiyle kamera karşısına geçtiği ortaya çıktı.

        5

        Genç oyuncu, "7 yaşımda oyunculuğa başladım. Beni sete annem getirip, götürüyordu. Çocuk oyuncu olmak çok acayip bir şey. Setteyken 'Herkes benimle oyun oynuyor' diye düşünmüştüm" ifadelerini kullandı.

        Diziye ilk seçildiğinde çok heyecanlandığını dile getiren Daner, şunları söyledi:

        Anneme 'Anneciğim ne kadar para ödememiz gerekiyor?' diye sormuştum. Çünkü çocuk aklımla bir şeye sahip olabilmem için bir para vermem gerekiyor diye düşünüyordum. İlk başrolüm ‘Zil Çalınca’ dizisindeydi. Kariyerim öyle başladı.

        6

        FARAH ZEYNEP ABDULLAH

        'Öyle bir geçer zaman ki' dizisiyle tanınan Farah Zeynep Abdullah da şans eseri oyuncu olanlardan... Abdullah, babasının işi gereği İngiltere'de yaşadığı sırada, oyunculuğa meraklı olsa da bunu meslek olarak benimsemek gibi bir amacı olmamış.

        7

        Okul yıllarında tiyatro ile ilgilenen Abdullah, bir Paskalya tatilinde İstanbul'a gelmiş. O sırada dizi için oyuncu seçmeleri yapıldığını duymuş. Şansını denemeye karar vermiş. 'Öyle bir geçer zaman ki' dizisinde canlandırdığı Aylin karakteri ise onun hayatında bir dönüm noktası oldu.

        8

        ÇAĞATAY ULUSOY

        Ekranların aranılan oyuncularından Çağatay Ulusoy'un bir dönem dizilerde figüran olarak çalıştığını biliyor musunuz?

        9

        Ekranın en çok izlenen dizilerinden 'Adını Feriha Koydum' ile yıldızı parlayan Çağatay Ulusoy'un çok değil birkaç yıl öncesine kadar dizilerde figüranlık yapıyordu. Best Model of Turkey seçildikten sonra kaderi değişen Ulusoy, Bakırköy'de bir ajansa kayıtlıydı.

        10

        Hatta bağlı olduğu şirket onu son olarak 'Adanalı' dizisinde figüranlık yapması için görevlendirmişti. Ancak Ulusoy'un şansı döndü. Medcezir'den sonra SHOW TV'nin reyting rekortmeni dizisi İçerde'de boy gösterdi ve büyük beğeni topladı. Ulusoy daha sonra da dijital bir flatformda yer alan, Hakan: Muhafız dizisiyle şöhretini pekiştirdi.

        11

        DİLARA ÖZTUNÇ

        Oyuncu Dilara Öztunç'un şöhret yolculuğu 2008 yılında figüranlık yaptığı Aşk-ı Memnu dizisiyle başladı.

        12

        Öztunç, dizide Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Behlül ile öpüşme sahnesinde yaşadığı heyecanı şu sözlerle anlattı: Kıvanç Tatlıtuğ ile öpüşeceğim için 2 gece gözüme uyku girmedi. Çok heyecanlandım. Sette karşı karşıya geldiğimizde ise titredim.

        13

        MURAT YILDIRIM

        Bu fotoğrafta tabut taşıyan ünlü aktörü ilk bakışta tanıyamamış olabilirsiniz ama o isim Murat Yıldırım... ıldırım, 2005 yılında Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler' filminde figüran olarak yer almıştı. Aslında kariyerine TV ekranında başladı Yıldırım. 1999 yılında 'Ayrılsak da Beraberiz' adlı dizide oynadı. Sonra Patron Kim, Ölümsüz Aşk, Hayat Bilgisi geldi.

        14

        Sonra 'Büyük Yalan' ve onu kariyerini zirvesine taşıyan 'Fırtına' dizilerinde boy gösterdi. 2004 ile 2006 arasında Organize İşler filminde de göründü Yıldırım. Sonra 'Asi' dizisiyle şöhretini pekiştirdi. 'Suskunlar'daki 'Ecevit' karakteriyle seyircinin hafızasında yer etti. Yıldırım şimdi ise SHOW TV'nin iddialı dizisi Ramo ile ekranlarda boy gösteriyor. Dizide ayrıca, Murat Yıldırım, Esra Bilgiç, İlker Aksum, Yiğit Özşener, Görkem Sevindik ve İdil Fırat gibi isimler de yer alıyor.

        15

        HAZAL KAYA

        Hazal Kaya, şöhretini elektriklerin kesilmesine ve ısrarlı tutumuna borçlu. Genç yaşına ve sektördeki kısa tecrübesine rağmen ses getiren dizilerde rol alan Kaya'nın şöhret olma öyküsü çok ilginç.

        16

        "Kariyerimi doğru zamanda doğru yerde olmaya ve şansıma bağlıyorum" diyen Kaya, kendisini milyonlarca izleyiciye tanıtan 'Genco' dizisinin görüşmesine gittiğinde başına ilginç bir olay geldi. Dizi görüşmesi için ajansa gittiğinde birden elektrikler kesildi. Ajans görvelisi Kaya'ya "Elektrik belki beş dakika sonra belki beş saat sonra gelir. İsterseniz siz başka bir gün gelin" dedi.

        Ama Kaya bekleme kararı aldı. Kısa süre sonra elektrikler geldi. Kaya, yetkililerle görüştü ve 'Genco' dizisindeki rolü aldı. Kaya, daha sonra bir röportajında o günü "Belki başka bir gün gitseydim 'Genco'ya başlamayacaktım" diye anlatmıştı.

        17

        BEREN SAAT

        Beren Saat, annesinin ısrarı ve o dönemde birlikte olduğu fakat daha sonra bir trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşının desteğiyle 'Türkiye'nin Yıldızları' yarışmasına katıldı.

        Yarışmayı birinci değil, ikinci olarak tamamladı. Ama 'Aşka Sürgün', 'Hatırla Sevgili' , 'Aşkı Memnu' gibi çok izlenen dizilerde oynadı. 'Güz Sancısı' filmindeki performansıyla da beğeni kazandı.

        18

        ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL

        SHOW TV'nin fenomen dizisi Çukur'da Vartolu karakterine hayat veren Erkan Kolçak Köstendil son dönemin en çok konuşulan oyuncuların başında geliyor. Ünlü oyuncu, bir dönem kalecilik yapmış. Köstendil oyunculuk serüvenini ise şöyle anlatıyor:

        19

        Bursaspor’da kaleciydim. ÖSS’den yüksek puan alamazdım çünkü rakamlarla aram iyi değildi. Spor Akademisi’ne girmek isterdim ama kaleci olduğum için çok hızlı koşamıyordum. Geriye konservatuvar kaldı. Lisedeki hocam Zuhal Köseoğlu beni konservatuvara yönlendirdi. stanbul’a telefon açıp “Bir çocuk göndersem bakar mısınız?” dedi. Telefonun ucundaki kişi “Biz Bursa’dayız” diye yanıt verdi. 10 dakika sonra Erkan Can ile Ali Sürmeli okula geldi. Erkan Can bana “Shakespeare’i biliyor musun?” diye sordu.

        20

        O dönem ‘Romeo+ Juliet’ adında bir film vardı. “Biliyorum, Leonardo DiCaprio” dedim. Erkan Can “Hay ..., çok işimiz var” dedi. (Kahkahalar) Ardından İstanbul’a gelip konservatuvara girdim. Oradan sonra ilk uzun soluklu işim ‘Sakarya Fırat’ta oyunculuğa başladım.

        21

        BURAK ÖZÇİVİT

        Burak Özçivit bugün ekranın en gözde genç kuşak oyuncularından biri. Ama eğer yıllar önce fotoğrafları çöpten çıkmasaydı belki de bugün kimse onu tanımayacaktı. Nasıl mı?... Özçivit'in babası, oğlundan habersiz olarak fotoğraflarını Best Model yarışmasına gönderdi. Ancak bu fotoğraflar seçici kurul tarafından çöpe atıldı.

        22

        Organizatörler son anda kendilerinden habersiz çöpe atılan bu 8 fotoğrafı fark ettiler. Böylece Özçivit yeniden yarışmacılar arasına katıldı. Özçivit, 2004 yılındaki bu yarışmada gelecek vaad eden model seçildi. 2005'te ise birinci oldu. Yani kısacası çöpten çıkan fotoğraflar Özçivit'in yaşamını değiştirdi.

        23

        MERT YAZICIOĞLU

        Adını Karagül dizisi ile duyuran Mert Yazıcıoğlu, "Lise yıllarımda bir kız arkadaşımın oynadığı dizi setine gitmiştim, orada oyuncu Can Sipahi ile tanıştım. Sete gide gele merak ettim. Can'a 'Bu iş nasıl yapılıyor?' diye sordum. O da beni kayıtlı olduğu ajansa yazdırdı." ifadelerini kullandı.

        24

        Ünlü oyuncu, "Bir buçuk, iki sene 400 tane deneme çekimine gittim. Arada yardımcı oyuncu olarak bir iki yerde oynadım. 'Dedemin İnsanları' filminde bir ya da iki saniyem var. Mert Fırat'ın bebeği ile olduğu sahneydi. 'Dua edin' dediler bize, ben de orada gerçekten dua ediyordum, ilk tecrübem oydu. Sonra ajans çalışanları 'Bir eğitim mi alsan?' diye öneride bulundu. Ben de kabul ettim. 'Karagül' dizisine başladım öyle devam ettim." dedi.

        25

        FAHRİYE EVCEN

        'Yaprak Dökümü'nde Necla karakterini canlandırarak ünlenen Fahriye Evcen de yaşadığı Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelip oyuncu oldu. Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldı Evcen. Daha sonra Aydoğan, onu yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı.

        26


        Telefon numarası alışverişinden sonra Evcen Almanya'ya döndü. Ama sonra telefonu bir türlü susmak bilmedi. 'Asla Unutma' ve 'Hasret' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını 'Yaprak Dökümü' ile yaptı. Evcen, şimdi hem sinema filmlerinde hem reklam filmlerinde rol alıyor. Burak Özçivit ile mutlu bir evliliklerini sürdürüyor.

        27

        HANDE SORAL

        'Küçük Kadınlar' adlı diziyle oyunculuk hayatına başlayan Hande Soral, Komedi Dükkanı'nı izlemeye gittiğinde hayatı değişti. Soral, Tolga Çevik ile konuk oyuncu olarak sahneye çıktı. Sahnede 5 dakika kalması gerekirken tam 45 dakika kaldı.

        28

        Çıkarken de Komedi Dükkanı'nın yapımcısı Fırat Bey; Soral'ı yanına çağırıp oyunculuk yapmak isteyip istemediğini sordu. Böylece Soral'ın ekran serüveni de başlamış oldu.

        29

        PELİN KARAHAN

        Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

        Yakınlarım “Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın” diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum. Fakat İstanbul’daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım. İlk reklam filmimi Çağan Irmak çekti. Onunla başlamak büyük şans. Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim.

        30

        “Müzikle uğraşıyor musun?”, “Okullu musun?”, “Bir müzik aleti çalabiliyor musun?”, “Spor yapıyor musun?” gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya “hayır” diyordum. Orada bir sürü insan vardı ve aralarında çok güzel fiziğe sahip mankenler de vardı. Onlara baktığımda hiç şansımın olmadığını düşündüm."

        Karahan, bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş. Ardından da onu şöhrete kavuşturan Kavak Yelleri'ndeki rolü geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ