Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'ye ankesör soruşturmasında bilanço artıyor!

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalarla FETÖ’nün mahrem yapılanmadaki üyelerinin ankesörlü-kontörlü telefonlar üzerinden haberleştiği ortaya çıkarıldı. Bu yöntemin Özellikle TSK’daki mahrem imamlar tarafından sıkça kullanıldığı anlaşıldı.

        4 BİN TELEFON

        Yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde mahrem imamlar ile sorumlusu olduğu örgüt üyelerinin kullandığı 4 bini aşkın ankesörlü-kontörlü telefon tespit edildi. Bunlardan 485’inin İstanbul’da, 477’sinin ise Ankara’da olduğu belirlendi.

        REKLAM

        2010-2018 TARİHLERİ BAZ ALINDI

        Söz konusu ankesörlü telefonların 1 Ocak 2010 ile 1 Ocak 2018 yılları arasındaki HTS kayıtları analiz edildi. Bu şekilde muhtemel şüpheli asker listesine ulaşıldı. Ve Tüm Türkiye’de operasyon düğmesine basıldı.

        891 OPERASYON YAPILDI

        Peki bu devasa ve bir o kadar da FETÖ’nün TSK yapılanmasına darbe vuran bu soruşturmalarının bilançosu ne oldu? HABERTÜRK'ün güvenlik kaynaklarından edindiği verilerine göre; ülke genelinde 891 ankesör operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında 14 bin 391 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 13 bin 357’si gözaltına alındı.

        OPERASYON RAKAMLARI

        Operasyon rakamları şöyle:

        Adli işlem yapılanların sayısı: 14 bin 391

        Gözaltına alınan şüpheli sayısı: 13 bin 357

        Tutuklu sayısı: 5 bin 127

        Denetimli serbestlik / serbest: 7 bin 382

        Doğrudan serbest: 803

        Firar: bin 34

        Etkin pişmanlık: 5 bin 743

        Etkin pişmanlık oranı: yüzde 43

        İTİRAFÇILARIN ORANI YÜZDE 43’E ULAŞTI

        Operasyonlarda gözaltına alınanlardan 5 bin 743 etkin pişmanlıktan yararlanarak, itirafçı oldu. Bu toplam oran şüpheli sayısının yüzde 43’üne denk geliyor. Öte yandan, ülke genelinde söz konusu operasyonların önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ