Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Son dakika magazin haberi: 'Fırtınalar' dizisinin 'Cengiz'i Ömer Seval, yıllar sonra görüntülendi! - Magazin Haberleri
        1

        AYTEKİN TEKER / ateker@haberturk.com

        90'lı yıllarda yapımcılar, yükselen Türk pop ve arabesk müziğinin yıldızlarının adeta peşinden koşarak, onları televizyonlara çıkarmak için birbirleriyle yarışırdı. Bu furya öncelikle Kenan Doğulu ile başladı. 1996'da ünlü popçu, "Hiç bana sordun mu?" şarkısı ile müzik listelerini kasıp kavururken, şarkısıyla aynı adı taşıyan diziyle bir anda kendini televizyonda buldu. Doğulu'ya dizide Güven Kıraç, Cahit Berkay, Sevda Demirel ve Ebru Akel gibi isimler eşlik etti.

        2

        Ardından da İbrahim Erkal'ın 'Canısı' şarkısı müzik dünyasında büyük bir patlama yarattı. Erkal da yapımcıların uzun süreli ikna çabalarının ardından Emine Ün ile ekranlarda 26 bölüm boy gösterdi. Erkal'ın 'Sırıksıklam' parçası da müzik listelerini alt üst etmesinin ardından müzisyen, o dönem de aynı isimle bir dizi daha çekti.

        3

        İbrahim Tatlıses de 'Fırat' türküsü her yeri inletirken, yapımcılar Tatlıses'in kapısını çaldı ve şarkıyı da ekranlara taşıdı. Tatlıses ise o dönemlerde Aydemir Akbaş ve Gülben Ergen ile kamera karşısına geçti.

        4

        90'lı yıllarda ayrıca Emrah fırtınası esiyordu. 'Unutubilsem', 'Kınalı Kar' ve 'Belalım' şarkılarıyla kariyerinin zirvesinde olan Emrah, bu üç şarkısıyla sadece müzik dünyasını değil, televizyonları da adeta domine etti.

        5

        Bu isimlere Seda Sayan da eşlik etti. 'Geceler' şarkısı tutunca, yapımcılar aynı isimle bir dizi çekmek Sayan'ı ikna etmekte zorlanmadı. Ünlü şarkıcı da Emrah gibi birden fazla diziyle izleyici karşısına çıktı. 'Sırtımdan Vuruldum' şarkısının sonrasında Sayan yine aynı bir yapımla ekranlara geldi.

        6

        Yapımcıların kapısını çalan başka bir isim ise Mahsun Kırmızıgül idi. Kırmızıgül, "Alem Buysa", "Hemşehrim" "Yıkılmadım" gibi şarkılarıyla aynı adları taşıyan dizilerle izleyicisiyle buluştu.

        7

        EBRU GÜNDEŞ 5 DİZİYLE LİDER

        Bu kervanın en iddialı yıldızı ise Ebru Gündeş... Gündeş, İmkansız Aşk, Tanrı Misafiri, Sen Allah'ın Bir Lütfusun, Deli Divane ve Fırtınalar şarkılarıyla aynı ismi taşıyan 5 diziyle izleyici karşısına çıktı.

        'Fırtınalar' adlı single'ın ardından yayınlanan dizide Gündeş'in sıra Kerem Alışık, Erol Taş, Güzin Özyağcılar ve Senem Hakkı gibi isimlerin rol aldığı yapım ise 90'lı yıllara adeta damgasını vurmuştu.

        8

        Yapımda dikkat çeken bir isim de 'Cengiz' karakterini canlandıran Ömer Seval'di. Şöhret basamaklarını mankenlikle çıkmaya başlayan Ömer Seval, 'Fırtınalar'ın yayınladığı dönemde televizyon dünyasının çok konuşulan isimlerinden biriydi.

        9

        Kemal Sunal'ın başrolünde yer aldığı 'Bay Kamber' adlı dizide de 'Şarkıcı Onur' tiplemesiyle boy gösteren Seval, bir dönemin de hızlı çapkınlarındandı.

        10

        Deniz Seki ile yaşadığı aşk magazin gündemini uzun süre meşgul etti. Ünlü manken, Seki'nin ilk medyatik sevgilisiydi. Seval'in adı ardından, Öykü Çelik ve Gülben Ergen gibi isimlerle anıldı. Seval, 'Fırtınalar' dizisinin sona ermesinin ardından o dönemin pek çok yıldızı gibi gözlerden yavaş yavaş uzaklaştı.

        11

        "ESNAF OLDUM"

        52 yaşındaki Seval, şimdilerde oyunculuk ve mankenlik yaparken de devam ettirdiği ticaret hayatını sürdürüyor. İlk olarak Nişantaşı'nda mağaza açan Seval, antika, tekstil ve dekoratif ürünler satıyor. Kendisini 'esnaf' olarak tanımlayan ve işlerini büyüten oyuncu, Bodrum, Alaçatı'dan sonra dünyaya açılarak İran, Ürdün ve Tahran gibi yerlerde dahil olmak üzere 11 mağaza açmış.

        12

        "MICKEY MOUSE'LU KRAVATLAR SATTIM"

        18 yaşında Deniz Tüney'in ortak olduğu ajansta mankenliğe başladığını dile getiren Ömer Seval, "Son defilemde Hong Kong'a gitmiştik. Oradaki gece pazarında gördüğüm objeler ilgimi çekmişti. Bunları nasıl Türkiye'ye nasıl getirebileceğimi düşündüm. İlk Mickey Mouse'lu kravatları getirdim ülkeye ve satmaya başladım. Nişantaşı Pasajı'nda 10 metrakarelik bir dükkan kiraladım. İşlerim büyüyünce 23 yaşında pasajın yüzde 60'ını satın aldım. Sonra gayrimenkul ve tekne kiralama işine girdim. Mankenlik yaparken de ticaretin içindeydim. Galatasaray Lisesi'nde okurken bile hocalarıma bir şeyler satmaya çalışırdım." diyor.

        13

        "BENİ DİZİDEN ÇIKARIN DEDİM"

        Rol aldığı diziler hakkında konuşan Seval, "Fırtınalar dizisinin yönetmeni Ünal Küpeli'ydi. Bir sene rol aldıktan sonra 'Lütfen beni diziden çıkarın' dedim. Çünkü o zamanda da ticaretle uğraşıyordum. Ardından başka dizilerden de teklifler geldi. Kemal Sunal'ın başrolünde yer aldığı 'Bay Kamber'de rol aldım. Benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Kemal Sunal gibi Türkiye'ye mal olmuş bir isimle aynı karede yer almak büyük onurdu." ifadelerini kullanıyor.

        14

        "HERKES KIVANÇ İLE KENAN OLAMIYOR"

        Oyunculuğu bırakma hikayesinden de bahseden Seval, "Oyunculuk, uyuşturucu gibi... Neden böyle diyorum; Bir diziye başlarsınız ve o filmden aldığınız parayla evinizi, arabanızı değiştirirsiniz. Hayat standardınızı bir yerden başka bir yere çekersiniz. O film sanki sürekli devam edecek gibi... Ben kendim için bunun devam etmeyeceğini düşündüm. Kendi işime vakıf olmanın ve kendi işimi kurmanın daha önemli olduğunun bilincindeydim. Bir seviyeye geldikten sonra bırakmayı öngördüm. Herkes bir Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu olamayabiliyor. Nihayetinde Türkiye'de ne kadar yakışıklı olursanız olun belli bir zamanınız ve müddetiniz var. Bugün birçok sanatçı arkadaşlarımızı görüyoruz. Bir dönem varlar ve çok iyi yaşamışlar ama bir zaman sonra düşüş yaşayıp kabolmuşlar. Belki yüzde 5'lik bir payda istikrarlılık var. Ben de bundan korkup, kendimi garantiye alıp, oyunculuğu bırakıp ticaret hayatında var olmak istedim." diye konuşuyor.

        15

        "DOKTORLAR DİZİSİNDEN TEKLİF GELDİ"

        Türk televizyonlarının unutulmaz dizilerinden olan 'Doktorlar' hakkında da itiraflar bulunan Ömer Seval şunları söyledi:

        'Doktorlar' dizisi benim üzerime kurulmuştu. Hatta karakterin ismi de Ömer idi. O zamanlarda dedemin vefat etmesi, Amerika'dan Türkiye'ye dönmem, arabalara merakım üzerinden karakter yazılmıştı. Ama iş yoğunluğumdan dolayı kabul etmedim. O dizide rol almadığım için hiç pişman olmadım.

        16

        Her şey kısmet meselesi. Belki orada o sektöre ağırlık verseydim bu işten aldığım hazzı ve zevki alamayacaktım. Belki daha fazlasını alacaktım. Bilemiyorsunuz yani... Popülerlik bazen özel hayatı kısıtlamayı gerektirebilir. Onun dezavantajlarını yaşayacaktım, her şeye maddi açıdan bakmamak lazım.

        17

        "ELİMDEN TOZ BEZİ DÜŞMEZ"

        Sabah 05:00'te kalkıp, akşam 22:00-23:00'a kadar çalıştığını belirten ünlü manken, "Elimden toz bezi düşmez ve kibirlenmem. Allah'ın nasip ettiği varlıklarla var olmaya çalışıp şükrümüzü eda etmeye çalışıyoruz. İş verip dua aldığım gençler var. Bizim için paradan değerli." şeklinde sözlerini sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ