Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gözlerini oyup kulaklarını kestiler, zehirlediler, çuvala koyup ölüme terk ettiler

        Hayvanlara yönelik vahşetin ardı arkası kesilmiyor. Kan donduran görüntülere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İşte o yürek burkan görüntülerin bu sefer ki adresi üç farklı il.

        İzmir'in Konak ilçesinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından gözleri oyulan ve kulakları kesilensokakkedisi, hayvanseverler tarafından veterinere götürüldü. DHA'nın haberine göre, Göztepe semtindeki bir parkta gözleri oyulmuşkediolduğunu görenler, fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Bunun üzerine olayı araştıran Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir üyeleri yaralıkediyi hurda aracın içinde bularak veterinere götürdü. Tedaviye alınankedinin gözlerinin oyulması ile kulaklarının kesik olmasından dolayı polise de başvurularak, sorumluların bulunmasını istendi.Polis,kediye kötü muamele yapan kişi ya da kişileri belirlemek amacıyla çalışma başlattı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

        REKLAM

        ARAZİDE ÖLÜ BULUNDULAR

        Tokat’ta arazi yolu üzerinde bulunan 4 köpeğin ölüm nedeni araştırılırken, zehirlenmiş olabilecekleri şüphesi üzerinde duruluyor. İHA'nın haberine göre, Niksar ilçesine bağlı Yeşilkaya köyü yakınlarında çok fazla kullanılmayan ormanlık alan içinden geçen yolda yerde cansız şekilde yatan 4 köpek bir vatandaş tarafından görüntülendi. Yaşanan olay hayvanseverlerin tepkisini çekti. Köpeklerin ölüm nedeni ise araştırılıyor.

        ÇUVALA KONULUP ÖLÜME TERK EDİLDİLER

        Sivas’ın Gürün ilçesinde çuvala konularak ölüme terk edilen tavukları tesadüfen fark eden genç, tavuklardan dördünü kurtarmayı başardı.İHA'nın haberine göre, Sivas’ın Gürün ilçesi Suçatı Mahallesi'nde Aytekin Derebağı (24) isimli genç, mahalle dışında arazide kar altında kalmış ağzı bağlı bir çuvaldan sesler geldiğini fark etti. Çuvalın ağzını açan genç, çuvalın içerisinde biri ölü, 4 tanesi ise yarı baygın vaziyette tavuklar olduğunu gördü. Sağ kalan tavukları evine götüren genç, besleyip ısınmalarını sağladı. Aytekin Derebağı, tavukları çuvala koyarak ölüme terk eden kişiyi vicdansızlıkla suçladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ