Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sırp taraftarın katilini özel ekip bulacak, sırp taraftar öldürüldü, ergin atamanın sözleri diplomatik kriz çıkardı

        Mustafa ŞEKEROĞLU-Eray EROLLU / HABERTÜRK

        GALATASARAY Liv Hospital ile Sırbistan’ın Kızılyıldız takımları arasında önceki gece oynanan THY Avrupa Ligi basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko İvkoviç’in kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi iki ülke arasında krize dönüştü. Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Sırbistan Dışişleri Bakanlığı’na çağrılırken, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Sırp taraftarın öldürülmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini ve failleri bulmak için söz verdiğini belirtti.

        ‘BIÇAĞI KAP GEL’

        Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’nde cinayetin çözülmesi için özel bir ekip görevlendirildi. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi için de ayrı bir özel ekip kuruldu. Tüm görüntüler incelemeye alınırken, televizyon kurumlarından da ellerindeki görüntüler istendi. Önceki akşam maçı izlemek için gelen 400 Sırp taraftar, güvenlik önlemleri dolayısıyla rakip takım taraftarına 50 kadar koltuk ayrılması nedeniyle salona giremeyince taşkınlık çıkarmış, olaylar iki takım taraftarları arasında taşlı ve meşaleli kavgaya dönüşmüştü. Sırp taraftarlar polis tarafından salon çevresinden uzaklaştırılırken, 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko İvkoviç kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Marko İvkoviç’in hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak Sırp taraftarlar Galatasaraylı taraftarları suçlarken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden “iki kulüp taraftarlarının birbirlerine uzaktan taş ve sopa attıkları, Kızılyıldız taraftarlarının emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılması sırasında kendi aralarında çıkan kavgada Sırp taraftarın bıçaklandığı” açıklaması yapıldı. Ancak sosyal medyaya düşen ve cep telefonuyla çekilen bir videoda, Sırp taraftarların ellerindeki meşaleleri ve taşları Galatasaray taraftarlarına fırlattığı, bu sırada Galatasaray taraftarları arasında bulunan bir kişinin “Murat, bıçağı kap gel” diye seslendiği görülüyor.

        CENAZE GÖNDERİLDİ

        “Delice Tugayları” adlı taraftar grubu üyesi olduğu öğrenilen Marko İvkoviç’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’daki işlemlerinin ardından ülkesine gönderildi. Maçı izlemek için Sırbistan’dan gelen diğer Sırp taraftarların da güvenli bir şekilde ülkelerine gönderildiği bildirildi.

        ALBAYRAK: OLAYA KARIŞMADILAR

        Kızılyıldız Kulübü’ne başsağlığı dileyen Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, “Bizim taraftarlarımız olaya hiç karışmadı. Bunun sevincini yaşıyorum. Cenazeyle kendi cenazemiz gibi ilgilendik. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” dedi.

        ATAMAN, SIPRLARIN HEDEFİNDE

        SIRP yetkililer maç sonrasında “300 tane zıpır, burayı Patagonya Cumhuriyeti zannettiler. Ama gördüm ki bizim taraftarımız onları püskürttü” diyen Galatasaray Antrenörü Ergin Ataman’a sert tepki gösterdi. Sırp basını olayı “Türk holiganlar Kızılyıldız taraftarlarına saldırdı” diye duyururken, Sırbistan’ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic “Ataman bir terörist” dedi. Ataman ise “Olay beni aştı, politik hale getirilmeye çalışılıyor. Türkiye hukuki olarak beni koruyacaktır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ