Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Plato’dan her seviyeye uygun Osmanlıca kursları, Plato Meslek Yüksek Okulu Osmanlıca kursları, Açılan Osmanlıca kursları, Türk Tarih Kurumu’nun eski Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Bülent Günal haberleri

        Bülent GÜNAL/HT GAZETE

        TÜRK Tarih Kurumu’nun eski Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü’nün müdürlüğünü yaptığı Plato Meslek Yüksek Okulu’nda Osmanlıca kursları başlıyor. Kursların 10 Ocak’ta başlayacağını söyleyen Prof. Hülagü, ‘’ Osmanlıca’yı elbette herkesin bilmesi gerekmiyor ama kültür ve tarih dili olarak öğrenilmesi birçok yönden yararlı olacaktır. Tarihimizden çıkartacağımız birçok dersler var. Osmanlıca öğrenmeyi mezar taşı okumasına indirgemek doğru bir yaklaşım olmaz’’ dedi.

        FARKLI KURLAR

        Habertürk’e konuşan Prof. Hülagü, “Üniversite hocalarının vereceği derslerde farklı kurlar olacak. Hiç Osmanlıca bilmeyenler de belli bir bilgiye sahip olanlar da kurslara katılabilecek’’ dedi. Prof. Hülagü, Plato Meslek Yüksekokulu’nun üniversite olması için gerekli girişimlerinin yapıldığını belirterek şöyle konuştu: ‘’Plato Meslek Yüksekokulu 3 bin 800 öğrenciye Balat’ta eğitim veriyor. Plato’nun Ayvansaray Üniversitesi olması için yaptığımız başvuru 15 Eylül’de YÖK’ten geçti. Milli Eğitim Bakanlığı da bu kararı imzaladı. Meclis’ten geçer geçmez üniversite olarak hizmet vereceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ