Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın: Hayri İnönü Mustafa Sarıgül’le yalnız görüşmek istedi

        ANKARA

        CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, “Sarıgül’ün, Ankara Angora Evleri’ndeki evinde bir araya geldik. Bu görüşmeye Ayaydın da katılacaktı; ancak görüşmeye gelmedi” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

        Şişli olayında İnönü’nün talebi üzerine aracı olduğunu belirten Ayaydın, Sarıgül’ün evindeki görüşmeye İnönü’nün yalnız gitmeyi tercih ettiğini söyledi. Ayaydın şunları söyledi:

        “Hayri İnönü bana, ‘Hocam senden bir ricam var. Emir Sarıgül’ün yetkilerini aldım. 22 müdürü de görevlerinden aldım. Yanlış yaptığımı anladım. Mustafa Sarıgül’den bana bir randevu al’ dedi. Ben de oradan Mustafa Sarıgül’ü arayarak, Hayri İnönü’nün kendisi ile görüşmek istediğini söyledim. Sarıgül de, ‘Yarın Angora’daki evime gelsin’ dedi. Hayri Bey ‘Sabah birlikte gidelim’ dedi. Sabah Hayri İnönü’yü aradım telefonu kapalı idi, ulaşamadım. Sarıgül’ü aradığımda bana, ‘Görüşmeye yalnız gelmek istediğini söyledi, geldi görüştük’ dedi. Olay, aynen bu şekilde cereyan etmiştir. Bunun dışındaki yorum ve değerlendirmeler tamamen asılsızdır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ