Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Şişli’de ‘El Emeği’ kavgası!, Şişli Belediyesi, Şişli Belediyesi Kavga

        HT GAZETE

        Mustafa Sarıgül’ün başkanlığı döneminde kurulan Şişli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne bağlı El Emeği Derneği’nin Feriköy’deki binasına giden belediye ekipleri ve polis binanın boşaltılmasını istedi. Derneği boşaltmak için gelen ekipleri gören kadınlar, resmi tebligat yazısını istedi. Resmi tebligat yazınının olmaması nedeniyle ekipler derneği boşaltma işini 48 saat sonraya bırakarak olay yerinden ayrıldı. Kursta bulunan kadınlar ise ekiplere tepki gösterdi.

        ‘BİZİ TACİZ EDİYORLAR’

        Açıklama yapan Şişli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Çakar, belediye tarafından taciz edildiklerini iddia ederek, “Bir anda polis baskınına uğradık. Toplantıdaydım, arkadaşlar beni aradı. Memurlar ‘Burayı hemen boşaltacaksınız. Şişli Belediyesi bize tebligat etti. Sizin buradan gitmenizi istiyor’ dedi. Belediye 8 yıldır burayı bize tahsis etti. Burada binlerce kadın çalışıyor. Şişli Belediyesi enteresan şekilde bizi tacize başladı. Müdürlükten bize birisini yolluyorlar: ‘Buradan çıkın, burası bize lazım.’ Enteresan bir taciz kuruldu üzerimizde” dedi. Resmi tebligat istediklerini fakat belediyenin getirmedini belirten Çakar,“Resmi tebligat hiç gelmedi. Memur bey ‘Git hakkını İçişleri Bakanlığı’nda ara’ dedi ve telefonu kapattı. Buradaki arkadaşlara ‘Bizim buraya geldiğimizi unutun, gidin belediyeyle işinizi halledin’ deyip çıkmışlar” şeklinde konuştu.

        BELEDİYE YANIT VERMEDİ

        “Mustafa Sarıgül zamanından burada olduğumuz için istenmiyoruz” diyen Çakar, “Buradaki kadınlar seçim zamanı Hayri İnönü’ye oy verilsin diye ev ev dolaştı. Şişli Belediyesi bizi yerimizden yurdumuzdan etmek için ciddi taciz içinde” ifadesini kullandı. Konuyla ilgili Şişli Belediyesi ise herhangi bir açıklama yapmadı.

        Şişli Belediyesi ekiplerine tepki gösteren bir kursiyer ise “Neden bizim buradaki oluşumumuzu bozmaya çalışıyorlar, anlamadım. Gerekçe istiyoruz. Biz Hayri İnönü’yü seviyorduk. Neden bize bunu yapıyor? Bu yapılanlara bir anlam veremiyoruz” diye duygularını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ