Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meksika'dan döndü. ABD Houston'da mola veren Erdoğan'ın uçağını yakıt molası verdiği açıklandı

        Bahar BAKIR/ANKARA

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üç ülkeyi kapsayan Latin Amerika turunun son durağı olan Meksika’dan sürpriz bir şekilde bir gün erken ayrılması ve İrlanda’nın başkenti Dublin’de mola vermesi planlanan uçağın ABD’nin Houston kentinde mola vermesi, Ankara’da farklı yorumlara yol açtı. Ancak, ilerleyen saatlerde olağanüstü bir durum olmadığı ortaya çıktı. Erdoğan, geçen pazar başladığı Kolombiya, Küba, Meksika’yı kapsayan turunu bugün bitirecekti. Ancak Erdoğan’ın bu programını iptal ettiği ve Türkiye’ye 1 gün erken döneceği duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, “Meksika programının kültürel boyutu olmayacak. Bu değişikliğin özel bir nedeni yok. Konu, resmi temasların bitiminde yurda dönmeyi yeğlemekten ibaret” dedi.

        SÜREYİ KISALTMAK İÇİN

        Türk heyetini taşıyan uçak Türkiye’ye hareket ederken, Erdoğan’ın dönüşünü 1 gün öne çekmesi “Rahatsızlandı mı?” sorusunu akla getirdi. Küba’da Erdoğan ile aynı otelde kalan oyuncu Berna Laçin Twitter’dan, hava sıcaklığı 33 derece olan Küba’da Cumhurbaşkanı Erdoğan için ısıtıcı arandığını yazmış, Küba’dan ayrılan Erdoğan’ın, Meksika’da pardesü ve atkı kullanması dikkat çekmişti. Bu spekülasyonlar yapılırken, Erdoğan’ın uçağı ABD’nin Houston kentinde mola verdi. Bu mola üzerine Erdoğan’ın hastaneye gittiği iddiası ortaya atıldı. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları, dönüş süresini kısaltmak için Dublin’de yapılacak yakıt ikmalinin Houston’a alındığını ve Meksika’dan ayrılmadan önce değişikliğin heyetteki gazetecilere bildirildiğini belirtti.

        BAŞ BAŞA GÖRÜŞMEDİ

        Erdoğan’ı Houston’daki havalimanında Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan karşıladı. Hakan Fidan’dan boşalan MİT Müsteşarlığı için adı geçen Büyükelçi Kılıç’ın Houston’a gelmesine özel anlam yüklendi. Erdoğan’ın MİT Müsteşarlığı için Kılıç’la görüştüğü iddia edildi. Ancak, büyükelçinin karşılamaya gelmesinin protokol gereği olduğu ve Erdoğan’ın, Büyükelçi Kılıç’la baş başa özel bir görüşme yapmadığı ifade edildi. İkmal sırasında, VIP salonunda 45 dakika kadar dinlenen Erdoğan, bu sırada Büyükelçi Kılıç ve Başkonsolos Alkan’la sohbet etti. Uçağın hazır edilmesiyle birlikte Houston’dan ayrılan Erdoğan, dün akşam saat 22.00 sıralarında İstanbul’a indi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ