Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da hükümete çağrıda bulundu. Barış, sandıkdtan önemli mesajı verdi

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Nisan Spor Salonu'nda yapılan parti kongresinin açılışında konuştu. HDP ile siyaset sahnesine çıktıkları günden bu yana iktidar ile muhalefette olanların büyük bir telaş ve panik içinde olduklarını öne süren Demirtaş, özetle şunları söyledi:

        -Özellikle AKP hak etmediği bedava milletvekilliklerini kazanmaya o kadar alışmışki bizim parti olarak seçime girme kararımızdan en çok o siyasi hırsızlıkla gelen vekiller rahatsız oluyor. Ağrı'dan da var biliyorsunuz, Ağrı halkı oy vermediği halde yıllardır Ankara'da Ağrı milletvekili gibi oturanlar var. Bunların hepsini 7 Haziran'da inşallah geri alacağız. Siyasi hırsızlığa, para hırsızlığına, rüşvete, yolsuzluğa her türlü soyguna 7 Haziran'da son diyeceğiz. Biz burada AKP'yi sıfırlayacağız. Hedefimiz odur.

        'AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE'

        - Biz olmazsak inanınki AKP kendi kafasındaki anayasayı, tekçi anayasayı Türkiye halklarına dayatacak. Bugün CHP iktidar olsa ne olur MHP olsa ne olur? Her birini al ötekine vur. Dolayısıyla bunların her biri halkın umudunu ve heyecanını yiyip bitirdiler.

        'SANDIĞA ENDEKSLEDİLER'

        - Türkiye'de barışın teminatı HDP'dir. AK Parti barışa kendi çıkarı açısından yaklaşıyor. Eğer onun açısından barış ve müzakere oya dönüşmüyorsa hiçbir önemi yok. Barışı sandığa endekslediler. Kimse barış meselesine partisel çıkarı, sandık çıkarı, oy hesabı olarak bakamaz. Barış oydan daha kıymetlidir. Barış milletvekilliği koltuğundan daha kıymetlidir. Barış meselesi AKP'den de, HDP'den de daha kıymetlidir.

        'GÜVENLİK YASA TASARISINI TÜMDEN GERİ ÇEKİN'

        -Seçim sürecinde, AKP çözüm sürecinde ilerlemek istiyorsa topu sağa sola atmayı bıraksın, önündeki insan hakları, demokrasi ödevlerinin gereğini yerine getirsin. Parlementoda güvenlik yasa tasarısı var, çözüm süreciyle bunun ne alakası var? Şimdi bu kadar yetki verip polise, güvenlik güçlerine, jandarma, valiye her birini hakim kadar yetkili kılmanın, her birini infaz memuru kadar yetkili kılmanın çözüm süreciyle nasıl bir bağı olabilir? Buradan, Ağrı'dan bir kez daha hükümete çağrı yapıyoruz, ertelediğiniz güvenlik yasa tasarısını lütfen tümden geri çekin. Bakın bu tehlikeli bir yasadır. Bu yasa çıkarsa ki biz çıkmaması için sonuna kadar direneceğiz.

        ÖZGECAN MESAJI: BU ERKEKLİK ANLAYIŞINA LANET OKUYUN

        Tarsus'ta üniversiteliÖzgecan'ınvahşice katledilmesine de değinen Demirtaş şöyle konuştu: Üç tane yaratık bu gencecik çocuğa bu zulmü yapmışlar ve bunu erkeklik adına yapmışlar. Şimdi Ağrı'dan bu erkeklik anlayışına, tecavüzcü, vahşi, barbar erkeklik anlayışına bütün Ağrılı erkeklerin lanet okumasını istiyorum. Erkeklik anlayışı buysa biz o anlayışı yıkacağız, tarihin çöp sepetine atacağız. Erkek anlayış kadınla kendini bir gören anlayıştır, kadına tecavüzcü anlayış değildir. Böyle bir erkeklik anlayışını asla kabul etmeyeceğiz.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ